CHP'li Vekil O Hırsızlığı Farketti!

CHP'li Vekil O Hırsızlığı Farketti!
Muhtaç ailelere 25 kilo diye dağıtılan kömür torbalarından 15 kilo çıktığı iddia edildi.Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından muhtaç olduğu belirtilen ailelere dağıtılan kömürlerde vurgun yapıldığı, yapılan...

Muhtaç ailelere 25 kilo diye dağıtılan kömür torbalarından 15 kilo çıktığı iddia edildi.

Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından muhtaç olduğu belirtilen ailelere dağıtılan kömürlerde vurgun yapıldığı, yapılan tartılar sonucu belgelendi. Üzerinde 25 kilo olduğu belirtilen kapalı torbalar içindeki kömürün, tartı sonucu 15’er kilo olduğu, aradaki en az 10 kiloluk farkın birilerinin cebine gittiği öne sürüldü.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde dağıtılan kömürlerin üzerindeki yazılı kilodan eksik olduğu iddiaları üzerine CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutça, torbaları tarttırdığı ve eksikliği gördü. Milletvekili Namık Havutça, Ayvalık Hürses Gazetesi’nden Oya Uğral’a şu açıklamayı yaptı:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, üzerinden 25’er kilogram olarak yoksullara dağıtılan bazı çuvallar 15 kilogram geliyor. Bu rakamları Türkiye ortalamasına uyarlarsak yine büyük bir vurgun görülüyor. Çuval hesabı olarak bakıldığında bir ton kömürün yaklaşık 400 kilogramı çalınmış oluyor. AKP iktidarında elimizi nereye atsak yolsuzluk ve hileyle karşılaşıyoruz. Şimdi de yoksulun sırtından birilerinin zengin edildiği düşüncesindeyiz. Ayrıca devlet soyulurken,kimileri de cebini dolduruyor. CHP Milletvekili olarak olayın Ankara’daki takipçisi olacağım.”

VURGUNU GAZİ FARK ETTİ

Kömürlerin hassas terazide tartılması sırasında Ayvalık CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker de bulundu. Toker, oy ve rant uğruna yurttaşların kandırıldığını ifade etti. Kıbrıs gazisi, kardeşine verilen kömür çuvallarının taşıma sırasında hafif olduğunu fark etti ve bunları tarttırdığında vurgunu ilgilere iletti. İsminin açıklanmasını istemeyen gazi, şunları söyledi:

“Tartı sonucu, torbalarda üzerinde yazılı olan kilodan 10’ar kilogram eksik çıktı.Yoksulları aldatmak kolay olabilir, çünkü kimse peşine düşmez. Ancak,vatan uğruna canlarını ortaya koyan gazi ve şehit yakınlarına bu haksızlık kabul edilemez. Hem, göz göre göre bir de devleti soyuyorlar.”

MİLLETVEKİLİNDEN SUÇ DUYURUSU

Kömür torbalarındaki farkın kimlerin cebine girdiğinin araştırılmasını isteyen CHP Milletvekili Namık Havutça, muhtaçlara dağıtılan eksik kömür çuvallarıyla ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağını söyledi.