CHP'li Sarıbal: Çorum, Maraş ve Sivas katliamlarını yapanlardan hesap sorulmadı

CHP'li Sarıbal: Çorum, Maraş ve Sivas katliamlarını yapanlardan hesap sorulmadı
CHP'li vekil Sarıbal, Sivas, Maraş ve Çorum katliamlarına ilişkin açıklamasında 'cezasızlığa' dikkat çekti. "Çorum, Maraş ve Sivas katliamlarını yapanlardan hesap sorulmadı" diyerek cezasızlığın, yeni katliamlara kapı açmak olduğunu söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Sivas, Maraş ve Çorum katliamlarında büyük mağduriyetler ve hukuksuzluklar yaşandığını, bunların planlı şekilde organize edildiğini belirtti.

Siyasetin, bürokrasinin yurttaşlarını koruyamadığını söyleyen Sarıbal, bu katliamlarda, siyasetin içindeki bazı çevreler ile istihbarat örgütlerinin rolü olduğunu ifade etti.

Sarıbal, şunları kaydetti:

"Çorum ve Maraş'ta katliam yaşandı, bu katliamlara göz yumuldu. Her yaşanan katliamın sonucunda cezasızlığın uygulanması, yeni katliamlara kapı açmaktır. Katliamların arttığı her yerde adalet küçüktür. Adaletin küçülmesi demek, 'suçluların gücü var' demektir. Adalet, halk için mağdurlar için vardır. Adaleti küçültürseniz orada insanlıktan, insan haklarından, demokrasiden bahsedemezsiniz. Çorum, Maraş ve Sivas katliamlarını yapanlardan hesap sorulmadı. Adalet hiç olmadı."

Kaynak:AA