CHP'li Karabat: TOKİ gurbetteki vatandaşlarımızı kullanıyor

CHP'li Karabat: TOKİ gurbetteki vatandaşlarımızı kullanıyor
CHP Milletvekili Özgür Karabat, TOKİ'nin yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları için 420 konutluk projesi hakkında "Kutuplaşma siyaseti ile vatandaşı birbirine düşman hale getiren AKP, şimdi de Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızla gurbetçilerimizi birbirine düşürmeye çalışıyor" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde TOKİ'nin Türk vatandaşlarına yönelik İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde 2+1 ve 3+1 nitelikli 420 konut inşa edileceği projesi açıklanmıştı.

CHP Milletvekili Özgür Karabat, projenin AKP'nin bir başka kutuplaştırma politikası olduğunu söyleyerek "Kutuplaşma siyaseti ile vatandaşı birbirine düşman hale getiren AKP, şimdi de Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızla gurbetçilerimizi birbirine düşürmeye çalışıyor" dedi.

Karabat Türkiye'deki barınma ve beslenme problemlerini hatırlatarak "Türkiye çok ağır bir ekonomik krizden geçerken böyle bir projenin hayata geçirilmesi hiç de masum değildir" ifadelerini kullandı.

'TOKİ sadece rant yaratan bir bakış açısına sahiptir'

TOKİ'nin konut fiyatlandırmasına ilişkin konuşan Karabat "TOKİ’nin uygun fiyatlı konut anlayışı yoktur. İstanbul’un en değerli arazilerinde milyarlarca liralık projeler yapan TOKİ, sadece rant yaratan ve zenginleri gözeten bir bakış açısına sahiptir. Dolayısıyla burada yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın gözetilmesi, onların düşünülmesi gibi bir durum söz konusu değildir" dedi.

Karabat İstanbul ve birçok şehirde devam eden deprem riskine değinerek "Pek çok şehrimizde büyük deprem riski nedeniyle yüzbinlerce binanın kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekirken, TOKİ ve Emlak Konut’un ana gündeminde lüks konut projeleri vardır" dedi.

'AKP gurbetteki vatandaşlarımızı kullanmaya çalışıyor'

Gurbetçi vatandaşların sorunlarına ilişkin konuşan Karabat sözlerini şöyle sürdürdü:

Gurbetçi vatandaşlarımızın en önemli sorunları, Meclis’te temsiliyet ve bulundukları ülkelerde yalnız kalmalarıdır. Ama AKP onları sadece dolar ve Euro olarak görüyor.

Zamanında TUSKON eliyle yurtdışındaki iş hayatını FETÖ’ye teslim eden AKP, şimdi gurbette yaşayan ve iş yapan vatandaşlarımızı da aynı TUSKON mantığıyla kullanmaya çalışıyor. Onları Türkiye Cumhuriyeti’nin birer vatandaşı olarak görmüyor, AKP’nin birer unsuru olarak dönüştürmeye çalışıyor.

Gurbetçi vatandaşlarımız sakın bizi yanlış anlamasın. Onların ana yurdunda iyi şartlarda ev almaları, yatırım yapmaları en doğal haklarıdır. Ama AKP, yurtiçinde yaşayan vatandaşlarımız barınma ve geçim sorunlarıyla mücadele ederken, görece yurtdışında daha iyi şartlarda yaşayan vatandaşlarımızı ön plana atarak gündem değiştirmeye ve çatışma yaratmaya çalışmaktadır.

"TOKİ ve Emlak Konut hali hazırda, çok sayıda büyük gayrimenkul şirketi ile binlerce konutluk projeler yürütmektedir. Gurbetçi vatandaşlarımızın hem güvenli hem de uygun koşullarda ev sahibi olmaları için bu şirketleri harekete geçirebilir."