CHP'li Cankurtaran'dan Yüce'ye tepki

CHP'li Cankurtaran'dan Yüce'ye tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, AKP Isparta Milletvekili Sait Yüce'nin yaptığı o açıklamaya tepki gösterdi.CHP'li Öney yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:"AKP Isparta Milletvekili Sait Yüce'nin...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, AKP Isparta Milletvekili Sait Yüce'nin yaptığı o açıklamaya tepki gösterdi.

CHP'li Öney yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"AKP Isparta Milletvekili Sait Yüce'nin Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonunda şiddet görmediği halde kadınların "gayri ahlaki yaşantısını sürdürmek" için koruma talep ettiği iddiası son derece çirkin ve aşağılayıcıdır.

Geçtiğimiz yıl 303 kadının öldürülmesine, binlercesinin erkek şiddeti görmesine göz yumarak kadınları hiçselleştiren bir zihniyetin aile kelimesinden ne anladığını, aileyi bir arada tutan kadınları bu denli yok sayan bir zihniyetin Aile Bütünlüğünü Koruma noktasındaki çözüm önerilerini son derece merak etmekteyiz. Psikolojik ve fiziki şiddet gören binlerce kadını "gayri ahlaki" gibi bir durumla itham altında bırakmak ve koruma taleplerini yersizmiş gibi topluma lanse etmek uygulanan bu şiddeti meşru bir zemine oturmaktan başka bir fayda sağlamayacağı gibi kadınları "hastalıklı zihinlerde" ahlaksızmış gibi göstermekten öte bir işe yaramayacaktır.

Geçtiğimiz gün bir yıl önce öldürülen Özgecan'ı anarken, bugün 15 yaşındaki bir kızımızın gerdeğe girmemek için camdan atladığı haberini okuyoruz. Zihin donmasından daha önemlisi vicdan kaybı yaşadığımız bu günlerde, TBMM gibi halkın temsilinin olması gereken bir zeminde kadınların "gayri ahlaki" hareketlerde bulunduğu gibi çirkin söylemlerden öte bu şiddeti durdurmanın yolu araştırılmalı, yapanlara ve aklayanlara en ağır cezanın verilmesi için çalışmalar yürütülmelidir.

Bu çalışmalar için TBMM grubumuzda hazırlanan Özgecan Yasasından gerekli gerekli yardımın alınabileceğini düşünüyoruz. Sorunun çözümü noktasına gelince; ilk olarak bir kadının bir nesil demek olduğunu hatırlayarak işe başlanmalıdır. Kadınları aşağılayarak sadece siyasi söylem üretilebilir ve amaçlandığı gibi gündem değiştirilebilir. Ama sağlıklı bir toplum inşaasında bu söylemler bizi fersah fersah geriye götürür ve götürüyor. Siyasilerin söylemlerine dikkat ederek kimseyi aşağılamayacağı ve toplumsal kutuplaştırmayı getirmeyecek söylemlerde bulunacağı günler umut ediyorum."