CHP'den Öğretmenlere Destek

CHP'den Öğretmenlere Destek
TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, öğretmenlerin ek göstergesinin 3 binden 3 bin 600’e çıkarılması talebinin yasalaştırılması için hükümete çağrıda bulundu.Hamzaçebi, TBMM’de, Eğitim-İş Sendikası temsilcilerini kabul...

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, öğretmenlerin ek göstergesinin 3 binden 3 bin 600’e çıkarılması talebinin yasalaştırılması için hükümete çağrıda bulundu.

Hamzaçebi, TBMM’de, Eğitim-İş Sendikası temsilcilerini kabul etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da toplantıya katıldı.

100 BİN İMZAYI VERDİLER

Eğitim iş Sendikası Genel Başkanı, öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi, bu çerçevede ek göstergelerinin arttırılmasına yönelik olarak toplanan imzaları Hamzaçebi’ye verdi.

ÖĞRETMENLERİN TALEPLERİ

Eğitim İş Başkanı, atanamayan 400 bin civarında öğretmen adayı olduğunu belirterek “Türkiye’nin tüm illerinden toplamış olduğumuz 100 bin imzayı Meclisimize iletilmesi Meclisimizin de buna bir yol, bir yordam, bir çözüm bulması yani öğretmenlerin ek göstergesinin 3 binden 3 bin 600’e çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin kapsamlı bir eğitim reformuna ihtiyacı olduğunu belirten Hamzaçebi de, “Türkiye bu reformu yapmadan, eğitimde ciddi dönüşümleri gerçekleştirmeden gelişmiş ülkelerle arasındaki mesafeyi asla kapatamaz” dedi.

HÜKÜMETE ÇAĞRIDA BULUNDU

Eğitim-İş'in toplamış olduğu 100 bin imzaya işaret eden Hamzaçebi şöyle dedi:

“Bütün siyasi partilere ve başta hükümete bir çağrıda bulunuyorum. Öğretmenin sesine kulak verin. Öğretmenin bütün bu sorunlar içerisinde bu mütevazı sayılabilecek talebini hep birlikte yasalaştıralım. 3 bin ek göstergeyi 3 bin 600’e çıkaracak bir yasal düzenlemeyi süratle yapabiliriz. TBMM Başkanlığı olarak biz bu talebe elbette gerekli desteği vereceğiz.”

CHP’DEN DESTEK

Ağbaba da, “Grup olarak da bunu desteklediğimizi bilmenizi istiyoruz. CHP olarak sendikaların ‘hayır’ dediği hiçbir şeye ‘evet’ demeyiz biz. Toplamış olduğunuz 100 bin imza ve talepleriniz haklı taleptir. Göstergenin 3 bin 600 olabilmesi için her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

ANKA