CHP'den flaş açıklama: Suçlular korunuyor

CHP'den flaş açıklama: Suçlular korunuyor
CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özkoç, "Suçlular açık bir şekilde korunmaktadır. Bunun da ötesinden suç ve suçlu yüceltilmeye çalışılmaktadır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara Çubuk'ta yapılan linç girişimine ilişkin hazırlanan belgeselle ilgili basın açıklamasında bulundu.

Yaşananların üzerinden altı ay geçmesine rağmen halen herhangi bir iddianame hazırlanmadığına dikkati çeken Özkoç, "Açık eylem, kanıt, delil ve itiraflara rağmen tek bir tutuklu sanık bulunmamaktadır. Suçlular açık bir şekilde korunmaktadır. Bunun da ötesinden suç ve suçlu yüceltilmeye çalışılmaktadır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun organize olarak hedef alındığını söyleyen Özkoç, şunları kaydetti:

"2019 tarihinde Ankara'nın Çubuk Akkuzu Köyü'nde bir şehit cenazesinde genel başkanımıza organize bir linç girişimi başlatılmıştır. Aradan geçen 6 aylık sürede herhangi bir iddianame hazırlanmamıştır. Açık eylem, kanıt, delil ve itiraflara rağmen tek bir tutuklu sanık bulunmamaktadır. Biz hazırladığımız linç girişimi raporu ve belgeselini delil niteliğinde savcılığa sunduk. Meclis'te tüm grubu bulunan milletvekillerine gönderdik. Barolar, meslek örgütleri başta olmak üzere sivil toplum örgütlerine ulaştırıyoruz. İngilizce ve Fransızca çevirilerini tüm dünyada muhataplarına ulaştırıyoruz. Suçlular açık bir şekilde korunmaktadır. Bunun da ötesinden suç ve suçlu yüceltilmeye çalışılmaktadır. Olay yerinde çekilmiş olan polis ve jandarma kayıtları, partimizin, basın mensuplarının çektikleri görüntüleri, farklı açıdan çekilmiş onlarca görüntüyü taradık. Elde ettiğimiz bulguları kamuoyu ile paylaşıyoruz. 43 dakikalık bu belgeselde şehidimizin cenazesinde teamüllere uymayan düzeni, tek bir güvenlik koridorunun bulunmayışını, kabalık içindeki grupları işaretleriyle yönetenleri, cenaze konvoyunda atılan taşlar, sopaları demir çubukları göreceksiniz. Arka kapıyı kırmak isteyenleri, evi taşlayanları görecek, evi yakın kanını akıtın çığlıklarını duyacaksınız. Bunlar savcılık kayıtlarına göre en az 700 güvenlik görevlisinin bulunduğu bir köyde devlet protokolünün yer aldığı bir şehit cenazesinde gerçekleştirildi. Genel başkanımıza yönelik organize linç girişimi tüm çıplaklığıyla kesitler halinde ortaya konmuştur.

Genel başkanımız doğruları dile getiriyor. 8 milyon işsizi, ağaç kabuğu yemeye mahkum edilenleri, tek bir iddianame hazırlanmadan yıllarca cezaevinde adalet bekleyenleri, borcundan dolayı canına kıyanları, yatağa aç giren çocukları, yıllarca eğitim alıp bakanlık kapısında atama bekleyenleri, bitirilen tarımı, Katar ordusuna peşkeş çekilen Tank Palet Fabrikası'nı Kemal Kılıçdaroğlu dile getiriyor. Kılıçdaroğlu, hak, hukuk, adalet mücadelesi veriyor. Bu vatanın her yurttaşını demokrasi, barış, kardeşlik umuduyla kucaklıyor, işte buna tahammülü yok. Başka bir hayatı kurabilecek insanlara tahammülleri yok. Bu yüzden hem PKK'nın hem IŞİD'in hem de İçişleri Bakanlığı makamını işgal eden kişinin tehdit ve hakaretlerinin hedefi oluyor. Bunun peşini asla bırakmayacağız. Hak , hukuk ve adalet mücadelemiz sonsuza kadar devam edecektir."

Etiketler :