CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Yeren: Yurttaşlar AKP ve HDP arasında sıkıştı

CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Yeren:  Yurttaşlar AKP ve HDP arasında sıkıştı
CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, bölgenin en önemli sorununun işsizlik, eğitim ve güvenlik olduğunu söyledi.

CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, bölgenin sorunları ve partisinin politikalarına ilişkin Cumhuriyet’ten Ali Açar'a yaptığı açıklamada, ilin en önemli sorunları arasında işsizlik, eğitim ve güvenlik sorunun geldiğini belirterek “Bölgenin coğrafi konumu nedeniyle alınan güvenlik önlemleri halkın hareket alanını kısıtlıyor. Doğal olarak da halkın geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık geliştirilemiyor. Bir diğer sorun ise bölgede yaşayan insanların eğitim sorunu. Yeterince derslik ve öğretmen bulunmadığı için eğitim sekteye uğruyor. Bunun yanında sanayinin bulunmaması ve sadece devlet dairelerinin dışında iş olanaklarının bulunmaması insanları bezdirmiş durumda. Şırnak’ın çevre illerle olan bağlantı yolları yapılsa ve Uludere ilçemiz üzerinden ikinci bir sınır kapısı açılsa insanlar ekonomik olarak bir nebze de olsa rahatlayacak” dedi.

'YAŞAM HAKKI YOK'

Şırnak’ta yaşayan yurttaşların AKP ve HDP arasında sıkıştığını kaydeden Osman Yeren, “AKP adam kayıran, ranta dönük politikaları ve işsizlik sorunları ile insanları bezdirmiş durumda. HDP ise yönettiği süre zarfında yaptığı hatalar ve yanlış aday tercihleri ile tabanında kırılma yaşıyor. Selahattin Demirtaş sonrasındaki söylemleri halkta umut olmadı. Şırnak’ta zengin ve fakir olarak iki kesim var. Maalesef ilimizde orta sınıf yok. Adam kayırmalar ve adaletsiz yönetimler sıradan yurttaşlara yaşam hakkı tanımamakta. Devletin şefkatini tatmayan bir halk kitlesi mevcut ve bu sorun yumağını büyütüyor” diye konuştu.

CHP olarak yaşanan sorunlar ve sıkıntıları bildiklerini, daha çok yurttaşa dokunmaya çalıştıklarını kaydeden Yeren, “Yılların da vermiş olduğu ürkeklikle yurttaşların daha çok ayağına gidiyoruz. CHP’nin sorunları yerinde çözecek kadro ve iradeye sahip olduğunu, herkesin evinde güvenli bir şekilde oturabileceğini, insanların evine ekmek götürecek iş imkanlarının sağlanacağını anlatıyoruz. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimde kullandığı ‘Biz her kesimin başkanıyız ve hakça paylaşımdan yanayız’ sözleri, bizlerin ve partimizin referansı oluyor. Yurttaşlar da CHP’nin bölgeye dokunan söylemlerinin daha kararlı bir şekilde vurgulanmasını ve milletvekillerinin bölgede daha çok görülmelerini istiyor. Önümüzdeki seçimlerde CHP bunun karşılığını alacaktır” ifadelerini kullandı.