Cerattepe’de Avukatların Kardan Adamlı Maden Nöbeti

Cerattepe’de Avukatların Kardan Adamlı Maden Nöbeti
ARTVİN'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetlerine karşı 21 Haziran'da başlatılan nöbet tutma eyleminde Artvinli avukatlar ve baro çalışanları da yaylada bir gece geçirdi.Avukatlar ve baro personeli üzerinde,...

ARTVİN'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetlerine karşı 21 Haziran'da başlatılan nöbet tutma eyleminde Artvinli avukatlar ve baro çalışanları da yaylada bir gece geçirdi.

Avukatlar ve baro personeli üzerinde, 'Artvin insanının, ormanının, böceğinin, kuşunun hakkını sadece Adliye’de değil nöbette de savunuyoruz' yazılı pankart asarak Cerattepe nöbetini devraldı. Kartopu oynayıp, kardan adam yaparak doğanın da keyfini çıkaran avukatlar, gece de bin 700 rakımlı Cerattepe’deki kulübede konakladı.

Artvin Baro Başkanı Ali Uğur Çağal, "Artvin halkının Cerattepe’deki haklı mücadelesine, Artvin Barosu olarak biz de katkı yapmaya geldik ve nöbeti devraldık. Bizler ne gariptir ki Orman Bakanlığı’na karşı ormanı, Çevre Bakanlığı’na karşı çevreyi, Adalet Bakanlığı’na karşı hukuku savunuyor ve korumaya çalışıyoruz. Ama bu demokratik mücadelemiz eninde sonunda başarıya ulaşacaktır" dedi.

Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi avukat Bedrettin Kalın ise "225 gündür Artvin halkı bir bütün olarak 24 saat iki vardiya halinde Cerattepe’de nöbet tutuyor. Örneğine rastlanmış durum değil. İnsanlar, 1700 metrede kar altında mecbur kaldıkları için bu zorlu coğrafyada nöbet tutuyor. Çünkü daha önce kazanılmış davalara ve verilmiş birçok yürütmeyi durdurma kararına rağmen maden şirketi ve orman bölge müdürlüğünün Cerattepe’deki ormanlık alandaki çalışmalarını başka türlü önleyemedik. Artvin halkının bu mücadelesi 25 yıldır devam ediyor" diye konuştu.

Avukatlar, nöbetlerini bugün öğleden sonra Artvin Çoruh Üniversitesi öğretim görevlilerine devretti.