HDP'den kayyım atamalarına ilişkin basın açıklaması

HDP'den kayyım atamalarına ilişkin basın açıklaması
Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine kayyım atanmasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve MYK üyeleri açıklama yaptı.

HDP’li belediyelere kayyım atanmasımn ardından Sezai Temelli ve MYK üyeleri açıklama yaptı.

Konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

"Kayyımsız ülkeyi yönetemeyecek hale gelmiş bu iktidar siyaseten “ben acze düştüm yönetemiyorum artık” diyor. Evet yönetemiyor ve kendi meşruiyetlerini yitirdikçe de tüm Türkiye halklarına şiddeti, baskıyı, kayyım rejimini dayatmaya devam ediyorlar.

19 Ağustos sivil darbesi, 12 Eylül darbe geleneğinin devamıdır. Belediyesine sahip çıkanlara, iradesine sahip çıkanlara TOMA’larla gazlarla saldırmaya devam eden bir devlet vardır. Devlet, hukukunu yitirmiştir. Devlet, anayasal bir devlet olmaktan uzaklaşmıştır.

3 belediye başkanımız görevden alındı. Bu saldırı yalnızca HDP’ye yönelik değildir. Bu saldırı Türkiye halklarına bir saldırıdır. Alınan belediye başkanlıkları Mardin, Diyarbakır ve Van'dır ama saldırı Trabzon'adır, Bursa'yadır, Ankara'yadır, tüm Türkiye'yedir.

Bu iktidar demokrasiden kaçıyor ama biz demokrasi mücadelesi ile bu iktidarın peşindeyiz. Mutlaka ama mutlaka bu iktidarın yaptıklarından hesap soracağız.

Tüm yerel yönetimlerde, tüm meşru demokratik zeminlerde demokrasi mücadelemize devam edeceğimizin altını çiziyorum. Bir kez daha tekrarlıyorum; Kaybettiler yine kaybedecekler, kazandık yine kazanacağız!"

İlgili Haberler
Etiketler :