Bursa'da 'Uyuz Köpek' Paniği

Bursa'da 'Uyuz Köpek' Paniği
Bursa’da dağda sokak köpeklerini besleyen hayvanseverler gördükleri manzara karşısında gözyaşlarına boğuldu. Uyuzdan tüyleri dökülüp derileri soyulan hasta köpekleri hayvanseverler ağlayarak besledi.Gürsu ilçesinde Dışkaya...

Bursa’da dağda sokak köpeklerini besleyen hayvanseverler gördükleri manzara karşısında gözyaşlarına boğuldu. Uyuzdan tüyleri dökülüp derileri soyulan hasta köpekleri hayvanseverler ağlayarak besledi.

Gürsu ilçesinde Dışkaya köyü yolu üzerindeki dağlık alanda başı boş sokak köpeklerine yem vermeye giden 30 hayvansever, besledikleri köpeklerin uyuz hastalığına yakalanıp acı çektiğini görünce duygulandı. Yüzlerce köpeğin uyuz hastalığına yakalandığını gören hayvanseverler, belediyenin bu duruma acilen çare bulmasını istedi. Uyuz köpeklerin hem çevrelerindeki hayvanlara, hem insanlara bu hastalığı bulaştırabileceğini söyleyen Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, Bursa’nın belirli bölgelerinde binlerce köpeğe haftanın üç günü mama götürüp besliyor. Besledikleri birçok sokak köpeğinin uyuz hastalığına yakalandığını belirten hayvanseverler, uyuzdan tüyleri dökülen ve derileri yaralar içinde olan köpekleri hazır mama ve evlerinden getirdikleri yemeklerle besleyip sevdi. Bazı hayvanseverler ise gördükleri manzaraya dayanamayıp ağladı.

Dışkaya yolunun mesire yeri olduğunu ifade eden hayvanseverler, uyuz ve başka hastalıkların insanlara da bulaşma ihtimalinin olduğunu belirtti.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Saadet Yazıcı, “Biz kış aylarında belirli aralıklarla sokak hayvanlarını besliyoruz. Haftanın 3 günü Uludağ’a çıkıyoruz. Bugün sokak hayvanlarına 100 kilo mama bıraktık. Ayrıca arkadaşlarımızın evinden getirdiği makarna, kemik ve yemekler var. Gördük ki birçok köpeğimiz uyuza yakalanmış. Biz bu hayvanları belediyelerin hayvan barınaklarında tedavi etmesini istiyoruz” dedi.

Hayvansever Filiz Ayhan ise, “Hastalıktan dolayı hayvanlar yürüyemiyor. Tedavi edilmezlerse acı içinde hepsi ölecek. Bu hastalık bulaşıcı” şeklinde konuştu.

Bir diğer havansever Malik Gülbahar da, “Biz sahipsiz dostlarımıza sahip çıkıyoruz. Soğuk ve yağmurlu havalarda gelip bu hayvanları besliyoruz. Bu hayvanların karnı doyuyor. Fakat hepsi uyuz olmuş. Belki bu hayvanlarda başka hastalıklar da var. Birçok vatandaş bu bölgede piknik yapıyor” dedi.