Bursa'da sokağa tek motorlu uçak düştü: Pilot ve öğrencisi yaşamını yitirdi

Yunuseli Havalimanı yakınlarında sokağın ortasına tek motorlu uçak düştü. Uçağın düştüğü Bağlarbaşı Mahallesi'nin muhtarı pilotun ve öğrencisinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bursa'da tek motorlu eğitim uçağı, Osmangazi İlçesi’ne bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde evlerin arasına düştü.

Kazada, pilot Furkan Otkum ve eğitim alan Murat Avşa hayatını kaybetti. Otkum’un özel bir havacılık şirketinde pilot olarak çalıştığı ve eğitim programları kapsamında pilot olmak isteyenlere eğitim verdiği öğrenildi. Ayrıca Otkum’un farklı zamanlarda kullandığı uçak kullanma görsellerini de sosyal medyada paylaştığı görüldü. Murat Avşa'nın ise uçuş eğitimi aldığı öğrenildi.

bursada-tek-motorlu-ucak-dustu-2-pilot-hayatini-kaybetti-3-2005-dhaphoto1.jpg

bursada-tek-motorlu-ucak-dustu-2-pilot-hayatini-kaybetti-3-2005-dhaphoto6.jpg

Acı haberi vali duyurmuştu

Vali Yakup Canbolat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kaza yerinde açıklama yaptı. Vali Canbolat, “2 ev ve araçlar zarar gördü. 2 pilot hayatını kaybetti. Teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz. Bu sivil eğitim uçağı. Sadece pilotlarımız vefat etti. Mahallede yaralanan yok. Sadece 2 ev ve araçlarda hasar oluştu. Başımız sağ olsun” dedi.

bursada-tek-motorlu-ucak-dustu-2-kisi-hayatini-kaybetti-4308-dhaphoto3.jpg

bursada-tek-motorlu-ucak-dustu-2-pilot-hayatini-kaybetti-ek-fotograf-3787-dhaphoto1.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Geçmiş olsun. İçinde 2 kişinin olduğu 'ultralight' tipi bir uçak. Mahallede yaralanan veya hayatını kaybeden yok. Patlamayla beraber araçlar yanmaya başlamış. Bunlar da park halindeki araçlarmış. Kısa bir zaman içerisinde detaylar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

bursada-tek-motorlu-ucak-dustu-2-pilot-hayatini-kaybetti-ek-fotograf-3787-dhaphoto2.jpg

bursada-tek-motorlu-ucak-dustu-2-pilot-hayatini-kaybetti-ek-fotograf-3787-dhaphoto3.jpg