Bodrum ve Marmaris'te hayat felç oldu... Ev ve iş yerlerini su bastı

Bodrum ve Marmaris'te hayat felç oldu... Ev ve iş yerlerini su bastı
Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçelerinde, etkili olan kuvvetli sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle yollar göle dönerken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde sağanak nedeniyle dereler taştı, bazı evleri su bastı, kaya parçaları yolları kapattı. Ayrıca, dağlardan düşen kaya parçaları nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri su baskınlarının etkili olduğu alanlarda tahliye ve temizlik çalışması yaptı.

Marmaris'te dereler taştı...

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Marmaris ilçesine son 24 saatte 145 kilogram yağış düştü. Birkaç gündür süren sağanak, gece saatlerinde etkisini artırarak taşkınlara neden oldu. İlçe merkezi başta olmak üzere, bazı mahallelerde su baskınları yaşandı.

İçmeler Mahallesi'nde yoğun yağış nedeniyle dereler taştı. Dağlardan gelen çamur, irili ufaklı taş ve ağaç parçaları sokaklara kadar ulaştı.

adsiz-tasarim-2021-12-05t101804-232.png

Mahallenin birçok caddesi kütükler nedeniyle trafiğe kapandı. Ara sokaklar çamur ve balçıkla kaplandı.

İçmeler ve Turunç mahalleleri arasındaki yola da kaya parçaları düştü.

İtfaiye ekipleri, evlerde su tahliyesi gerçekleştiriyor.

Derelerden akan çamurlu su, İçmeler Körfezi'nde denizin rengini kahverengiye dönüştürdü.

Bodrum'da ekipler seferber oldu

Meteoroloji 4'ünü Bölge Müdürlüğü'nün Bodrum için sağanak yağış uyarısında bulunmasının ardından dün akşam saatlerinde ilçe merkezi ve çevresinde kuvvetli sağanak yağış etkili oldu. Gece saatlerinde etkisini daha da arttıran yağmur nedeniyle özellikle Mumcular Mahallesi'nde yollar göle döndü, birçok ev ve işyerini su bastı. Dağlardan düşen kaya parçaları yola savruldu, sürücüler zor anlar yaşadı. İhbar üzerine Mumcular Mahallesi'ne gelen belediye ekipleri su baskını yaşanan yerlerde tahliye ve temizlik çalışması yaptı.

bodrumda-saganak-etkili-oldu-dereler-tasti-ev-ve-is-yerlerini-su-basti-4414-dhaphoto8.jpg

Ayrıca, Mazı Mahallesi'nde taşan dere denizle birleşti. Bölgeye ulaşan ekipler olumsuz bir durum yaşanmaması için çevrede önlem aldı.

Öte yandan, Bodrum Belediyesi'ne bağlı 10 kepçe, 6 itfaiye aracı, 8 vidanjör ve 35 işçi su taşkınlarına karşı sahada çalışma yaptı. Bodrum genelinde yağışlı hava etkili olmaya devam ediyor.

bodrumda-saganak-etkili-oldu-dereler-tasti-ev-ve-is-yerlerini-su-basti-4414-dhaphoto3.jpg

Kaynak: AA/DHA