Bir Meclis Başkanı, bir Cumhurbaşkanı, bir çocuk... 'Kurdele Yarışı'nı kim kazandı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Ankara AKM Millet Bahçesi Açılış Töreni ilginç anlara sahne oldu. Törenin sonunda açılış için kurdele kesilmek istendi. Küçük bir çocuğun Erdoğan'dan önce kurdeleyi kesmesi ve o sırada yaşanılanlar dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Ankara AKM Millet Bahçesi Açılış Töreni ilginç anlara sahne oldu. Törenin sonunda açılış için kurdele kesilmek istendi. Bu sırada Erdoğan'ın önünde sahneye çıkartılan çocuklardan biri kurdeleyi erken keserken Erdoğan'ın, 'Eyvah, niye bu kadar acele ettiniz ya?' dediği duyuldu.

Toplu olarak sahnede dua edildiği sırada kurdeleyi tekrar kesmek için hamle yapan çocuğu farkeden TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un çocuğa bakışları dikkat çekti. Okunan duanın bitmesi sonrasında küçük çocuğun kurdeleyi kesmemesi için İzmir Milletvekili ve AKP Genelbaşkanvekili Binali Yıldırım'ın kurdeleyi havaya kaldırmak için hamle yaptığı görüldü. Şentop'un da yardım etmesiyle kurdele, çocuğun erişemeyeceği mesafeye kaldırılırken çocuk zıplayarak kurdeleyi kesebilmek için son bir hamle yaptı.

Bunlar yaşanırken Cumhurbaşkanı küçük çocuğun omzuna dokunarak uyardı. Erdoğan'ın uyarısı sırasında yanındakilerden, 'Makası alalım ondan(küçük çocuk) Sayın Cumhurbaşkanım, bir arıza çıkmasın' dediği duyuldu.

Bundan sonra Erdoğan konuşmasını tamamlamaya çalışırken küçük çocuk kurdeleyi kesti. Erdoğan'ın klasikleşmiş 'Ya Allah, Bismillah' cümlesinden sonra sahnede bulunanların da kurdeleyi kestiği görüldü.

Kurdele kesiminden sonra, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un kurdele kesemeyen Erdoğan için bir parça kurdele tuttuğu ve Cumhurbaşkanı'nın herkesten sonra Karaismailoğlu ve Şentop sayesinde kurdele kestiği görüldü.

Erdoğan'ın yaşadığı bu 'kurdele yarışı' daha önce kurdeleyi kesmek isteyen bir çocuğun kafasına vurduğu anları akıllara getirdi. Erdoğan bu sefer, çocuğun yalnızca omzuna dokunuk 'cık cık cık' demekle yetindi.