Belgeyle haber yazmak suç mu? İsmail Saymaz'a terör soruşturması

Belgeyle haber yazmak suç mu? İsmail Saymaz'a terör soruşturması
Gezi Parkı Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Murat Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ın FETÖ itirafçısı ve şüphelisi olduğunu belgeleriyle yazan halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’a Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca soruşturma başlatıldı.

Hükümeti yıkmaya teşebbüsten beraat edip casusluktan tutuklanan Osman Kavala, iki yılın sonunda casusluktan beraat edip hükümeti yıkmaya teşebbüsten müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Hem Taksim Dayanışması Davası'nda, hem de 1. Gezi Davası'nda beraat eden mimar Mücella Yapıcı, Avukat Can Atalay ve şehir planlamacısı Tayfun Kahraman'ın da aralarında olduğu 16 kişi hükümeti yıkmaya teşebbüse yardım suçundan 18 yıl hapse çarptırıldı.

Gezi Parkı Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin en kıdemsiz üyesi Hakim Murat Bircan'ın 2018'de AKP'den milletvekili aday adayı olduğu, 2019'da ise Bafra Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde çalıştığı ve iki yıl önce avukatlıktan geçtiği anlaşıldı.

Türkiye, İsmail Saymaz'dan öğrendi

Hakim Bircan'ın eşi Arzu Bircan'ın 15 Temmuz'dan sonra FETÖ itirafçısı ve şüphelisi olduğunu Türkiye, halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'ın bu yazılarıyla öğrendi.

Murat Bircan'ın eşinin 'FETÖ itirafçısı ve şüphelisi' olduğunu ortaya çıkaran yazarımız İsmail Saymaz hakkında soruşturma başlatıldı. Avukat Aslı Kazan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Saymaz hakkında Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca soruşturma başlatıldığını duyurdu.

'Teşkilattan AKP'li, eşi cemaat şüphelisi hakim suç değil, haber suç'

Kazan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türk yargısının alacakaranlık kuşağı. Gezi Davasında Osman Kavala’ya ve Taksim Dayanışmasına ceza yağdıran heyette kendisi teşkilattan AKP’li eşi Cemaat şüphelisi hakim bulunması sorun değil ama bunu haber yapmak suç" dedi.

Kazan şöyle devam etti:

"Delilsiz / dayanaksız Gezi Davasında oyçokluğu ile verilen hukuka aykırı kararın altına imza atan AKP’den aday adayı olmuş üye hakimin eşi hakkındaki FETÖ soruşturmasını belgeye dayalı haberleştiren İsmail Saymaz hakkında Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca soruşturma başlatıldı."

Saymaz: Perşembe günü ifade vereceğim

Kazan'ın Tweet'lerini kendi Twitter hesabından paylaşan Saymaz, perşembe günü ifade vereceğini duyurdu. Saymaz'ın paylaşımı şöyle:

"Gezi Parkı Davası’nda AK Parti’den aday adayı olmuş hakimin eşinin FETÖ’den şüpheli olduğunu ve ifade verdiğini yazdığım için hakkımda terör soruşturması başlatıldı. Perşembe günü avukatımla ifadeye gideceğim."

ismail-saymaz.jpg

itirafcisi.jpg

Etiketler :