'Sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldı' iddiası

'Sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldı' iddiası
Prof. Dr. Zafer Kurugöl, sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını söyledi. Kurugöl, "Son derece iyi antikor oldu. 6 aylık bebekte, 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu" diye konuştu. Sözleri tepkilere yol açan Kurugöl, sonradan bir açıklama daha yaparak, yanlışlıkla aşı yapılan tek bir olaydan bahsettiğini dile getirdi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, bazı sağlık ocaklarında bebeklere ‘yanlışlıkla’ koronavirüs aşısı yapıldığını öne sürdü.

NTV’de konuşan Prof. Dr. Kurugöl şu ifadeleri kullandı:

“Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela başka bir aşıyla, hepatit b aşısıyla, kızamık aşıyla karıştırabiliyorlar sağlık ocaklarında. Küçük çocuklara Kovid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla karşılaştık. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde. Ve son derece iyi antikor oldu. 6 aylık bebekte, 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları da yayınlayacağız yakın zaman içinde çok ünlü bir tıp dergisinde. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor.”

Aile Hekimleri Federasyonu: Gerçeği yansıtmamaktadır

Haber Global muhabiri Ozan Ulaş Caymaz'ın Aile Hekimleri Federasyonu'ndan edindiği bilgiye göre, "Aile Sağlığı Merkezlerinde 'yanlışlıkla' aşı sırası gelmemiş kişilere uygulama yapıldığı iddiası gereği yansıtmamaktadır. Aşılar barkod okutarak, sistemle eşleşme yapılarak vatandaşlara uygulanmaktadır" ifadesini kullandı.

'Küçük bir bebekte bile yan etki ortaya çıkmıyor'

Kurugöl, kendisine yönelik tepkilerin ardından tekrar NTV yayınına bağlanarak, yanlışlıkla aşı yapılan tek bir olaydan bahsettiğini, olayın 3 ay önce yaşandığını ve 1 aylık bebeğe hepatit aşısı yerine koronavirüs aşısı vurulduğunu belirterek, “Benim vurgulamak istediğim şudur, küçük bir bebekte bile Covid aşısı yaptığınızda yan etki ortaya çıkmıyor” diye konuştu.

Özür diledi

Kurugöl, “Yanlış bir ifadem olduysa herkesten özür diliyorum” dedi.

Bebeklere Covid-19 aşısı yapılması yönünde bir çalışma olmadığını vurgulayan Kurugöl, bahsettiği aşılamanın Ege Üniversitesi’nde ve İzmir’de uygulanmadığını dile getirdi.

Kurugöl, olayın 3 ay önce yaşandığını, 1 aylık bebeğe hepatit yerine koronavirüs aşısı yapıldığını, aşıdan hemen sonra da bebeğin Ege Üniversitesi’ne getirildiğini söyledi.

Bebeğin başına bir şey gelmemesi için ciddi şekilde inceleme yaptıklarını kaydeden Kurugöl, olayın gizlenmediğini ifade etti. Kurugöl, bebeğin durumunun iyi olduğunu belirtti.