BAŞBAKAN DAVUTOĞLU- EMNİYET TEŞKİLATIMIZ KULLANDIĞI GÜÇLE İŞKENCE GİBİ FAALİYETLERİN İÇİNDE OLAMAZ

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU- EMNİYET TEŞKİLATIMIZ KULLANDIĞI GÜÇLE İŞKENCE GİBİ FAALİYETLERİN İÇİNDE OLAMAZ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Polis Teşkilatı'nın 170'inci kuruluş yıldönümü törenine katıldı. Ankara'daki Polis Akademisi'nde hitap eden Davutoğlu, emniyet teşkilatının kullandığı güç hakkında değerlendirmede bulunurken...
123

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Polis Teşkilatı'nın 170'inci kuruluş yıldönümü törenine katıldı. Ankara'daki Polis Akademisi'nde hitap eden Davutoğlu, emniyet teşkilatının kullandığı güç hakkında değerlendirmede bulunurken 80'li ve 90'lı yılları örnek vererek "Emniyet teşkilatı şu veya bu yaklaşımın, şu veya bu çevrenin teşkilatı değildir. Hiçbir şekilde emniyet teşkilatımız kullandığı güç ile özgürlük ve güvenlik dengesini sarsacak bir yapı içinde olamaz. İnsanlık onurunu zedeleyecek ve 90'lı, 80'li yıllarda bazen kötü örneklerle hatırladığımız işkence gibi faaliyetlerin içinde olamaz" dedi.

"ÖZGÜRLÜKLER İÇİN GÜVENLİĞİ FEDA EDERSENİZ ÖZGÜRLÜKLERİ YAŞAYAMAZ HALE GELİRSİNİZ"

Konuşmasında özgürlük ve güvenlik dengesine dikkat çeken Davutoğlu, özgürlükler için güvenlikten feda edilmemesi gerektiğini belirterek "Emniyet teşkilatımız hem geleneksel değerlerimiz içinde toplumsal dokumuzun asli parçasıdır hem de çağdaş bir devletin hukuk devletinin olmazsa olmaz en temel omurga yapılarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti insan hak ve özgürlüklerine dayanan çağdaş bir hukuk devletidir. Kesinlikle hiçbir şartta ve hiçbir gerekçeyle insan onurunu zedeleyen hiçbir faaliyete izin verilemez. İnsan onuru devletlerin esasını teşkil en temel değerdir ve insan onurunu korumak, her devletin en asli görevidir. Bu çerçevede her zaman biz emniyet teşkilatımızın bu merhamet, şevkat ve profesyonellik boyutu yanında toplumumuzun bütününe hakim olacak şekilde insan hak ve özgürlüklerinin korunma boyutunu da hep vurguladık. Özgürlük-güvenlik dengesi siyasi meşruiyetin en temel hususlarından biridir. Eğer özgürlükler için güvenliği feda ederseniz bir müddet sonra özgürlükleri yaşayamaz hale gelirsiniz. Güvenlik için özgürlüğü feda ederseniz bir müddet sonra o güvenlik sizin özgürlüklerinizi tehdit eder hale gelir ve iç çekişmelerin aracı haline dönüşür. Özgürlüklerden fedakarlık etmeden güvenliği temin etmek, güvenliği tehdit altına almadan özgürlükleri korumak en temel siyaset ilkemizdir" diye konuştu.

"EMNİYET TEŞKİLATIMIZ KULLANDIĞI GÜÇLE ÖZGÜRLÜK VE GÜVENLİK DENGESİNİ SARSACAK YAPI İÇİNDE OLAMAZ"

Emniyet teşkilatının herhangi bir çevrenin teşkilatı olmadığını vurgulayan Davutoğlu, emniyet teşkilatının kullandığı güç hakkında değerlendirmede bulunarak "Emniyet teşkilatımız çağdaş Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin insan haklarına ve insan onuruna dayalı yapısını korumakla görevli en omurga yapılardan biridir ve bu özelliğini koruyacaktır. Emniyet teşkilatı şu veya bu yaklaşımın, şu veya bu çevrenin teşkilatı değildir. Türk milletinin teşkilatıdır ve bütün milletimizin fertlerine aynı şekilde yaklaşır, aynı insanlık onuru çerçevesinde onların onurunu korumayı kendine asli bir görev olarak görür. Hiçbir şekilde emniyet teşkilatımız kullandığı güç ile özgürlük ve güvenlik dengesini sarsacak bir yapı içinde olamaz. İnsanlık onurunu zedeleyecek ve 90'lı, 80'li yıllarda bazen kötü örneklerle hatırladığımız işkence gibi faaliyetlerin içinde olamaz" ifadelerini kullandı.