Barış Çakan cinayeti: Ankara Valiliğinden açıklama

Barış Çakan cinayeti: Ankara Valiliğinden açıklama
Ankara'nın Etimesgut ilçesinde kalbinden bıçaklanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Barış Çakan cinayetiyle ilgili açıklama yapan Valilik, "Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldü" iddiasını reddetti.

Başkent Ankara'da dün akşam üç kişinin saldırısına uğrayan ve kalbinden bıçaklanarak öldürülen 20 yaşındaki Barış Çakan'ın cinayetiyle ilgili tartışmalar sürüyor.

İlk çıkan haberlere göre Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü iddia edilen Çakan hakkında Ankara Valiliğinden açıklama geldi.

Çakan'ın arkadaşı: Ezan okunurken yüksek sesle müzik dinleyenleri uyardı

Valiliğin açıklamasında Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği için değil, ezan okunurken yüksek sesle müzik dinleyen bir grubu uyardığı için çıkan kavgada bıçaklandığı iddia edildi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

"İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine, şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B.A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir. Diğer yandan olayla ilgili şüpheliler derhal gözaltına alınarak gerekli adli süreç Cumhuriyet savcılığının talimatları doğrultusunda detaylı bir şekilde sürdürülmektedir. Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikardır."

 Ne olmuştu?

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde üç kişinin saldırdığı ve kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü 20 yaşındaki Barış Çakan hakkında, ilk çıkan haberlerde Kürtçe müzik dinlediği için bıçaklandığı öne sürülmüştü.

Haberin çıkmasının üzerine sosyal medyada Barış Çakan'ın cinayetiyle ilgili tepki oluşmuş ve ABD'nin Minneapolis kentinde polisin öldürdüğü George Floyd'un cinayetine benzetilmişti.