Baraj Gölü Buz Tuttu, Şelaleler Dondu

Baraj Gölü Buz Tuttu, Şelaleler Dondu
Erzincan'da son yılların en soğuk günleri yaşanıyor. Hava sıcaklığının eksi 29 dereceye kadar düşmesi Baraj gölünü dondururken,şelaleler ise buz tuttu. Hayatı durma noktasına getiren soğuk hava araç sürücülerine de etkiledi.Erzincan...

Erzincan'da son yılların en soğuk günleri yaşanıyor. Hava sıcaklığının eksi 29 dereceye kadar düşmesi Baraj gölünü dondururken,şelaleler ise buz tuttu. Hayatı durma noktasına getiren soğuk hava araç sürücülerine de etkiledi.

Erzincan ve çevresinde etkili olan şiddetli soğuklar şehir merkezine 23 kilometre uzaklıkta bulunan, yaz aylarında 15 köy ve beldenin sulama ihtiyacını karşılayan Erzincan Barajı’nın yüzeyinin dondurdu. 60 bin metrekarelik alana sahip baraj gölünün yüzeyi buzla kaplandı. Baraj gölünde yaz aylarında kurulan alabalık tesisi de buzun altında kaldı. 10 milyon metreküp depolama hacmi bulunan ve ortalama derinliği 35 metre olan barajın donması, Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk havanın ne derece etkili olduğunu ortaya koydu.

Merkeze 27 kilometre uzaklıktaki Çağlayan Beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi ise gece hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 29 derecenin altına düşmesinin ardından buz tuttu. Son 2 gündür etkili olan şiddetli soğuklar araç sahiplerine zorluklar yaşattı Vatandaşlar ise çareyi araçlarını vurdurma yöntemi ile çalıştırarak yaşattı. Dün akşam itibari ile etkisini gösteren şiddetli soğuk motorlu araçların çalışmamasına neden oldu. Araçlarını uzun uğraşlar neticesinde çalıştıramayan sürücüler işe gitmek için çareyi şehir içi halk otobüslerinde aradı. Öte yandan Erzincanlı vatandaşlar Erzincan’ın ilk defa bu kadar çok soğuk olduğunu dile getirerek dışarı adı atamaz hale geldiklerini ifade ettiler.

Sabahları erken saatlerde iş yerlerini açmak isteyen esnaflar iş yerleri camlarının buzla kaplandığı görerek şoka uğradı. Bunun yanı sıra şiddetli soğuk çatı ve balkonlarda buz sarkıtlarının oluşmasına neden oldu.

Edinilen bilgilere göre ise 1950 yılından 2016 yılına kadar en düşük sıcaklığın 32, 5 derece olarak ölçüldüğü Erzincan bugün itibari ile 29 derecelik bir soğuk yaşadı.