Balıkesir'de deprem! İstanbul ve çevresinde de hissedildi

Balıkesir'de deprem! İstanbul ve çevresinde de hissedildi
Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre Balıkesir merkezli bir deprem meydana geldi. Balıkesir'in Dursunbey bölgesi'nde yaşanan depremin büyüklüğünü Kandilli 4.8 olarak açıklarken AFAD da 4.7'yi işaret etti. Deprem sonrası, Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Valisi Hasan Şıldak bölgedeki son durumu aktardı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünün Balıkesir olduğunu belirtirken sarsıntının büyüklüğünün 4.8 olduğunu açıkladı.

Kandilli'nin açıklamasına göre, depremin merkez üssünün Ayvaacık-Dursunbey olduğu belirtildi.

Saat 22.31'de meydana gelen depremin büyüklüğü 4,8 olarak belirtilirken, derinliği 7,2 kilometre olarak ifade edildi.

Deprem İstanbul ve çevresinde de hissedildi.

AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre ise depremin büyüklüğü 4.7

Balıkesir Valisi'nden ilk açıklama

Balıkesir'de meydana gelen ve çok sayıda ilden hissedilen deprem sonrası Balıkesir Valisi Hasan Şıldak açıklama yaptı. Vali Şıldak Twitter hesabından yaptığı açıklamada yerleşim yerlerinde herhangi bir olumsuzluğun olmadığını belirterek "Saat 22.31’de Dursunbey İlçemizde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yerleşim yerlerimizde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bölgede AFAD ve Jandarma Ekiplerimiz ayrıntılı tarama yapmaktadır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Balıkesir Belediye Başkanı: Maddi ve manevi bir hasar yok

Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yaşanan sarsıntının ardından herhangi bir olumsuz ihbarın olmadığını belirtti.

Yılmaz, "Balıkesir merkezdeyim şu anda. Deprem bölgesi bize 70 km uzaklıkta. Biz de hissettik. Ama çok az bir miktarda hissettik. Bir vuruş şeklinde çok az hissedildi. Afet koordinasyon merkezimiz var. Arkadaşlar teyakkuza çıktı. Bölge tamamen taranıyor. Şu anda herhangi bir olumsuz, maddi ve manevi bir hasar yok. Tedbirlerli alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Naci Görür'den Deprem analizi

Prof. Dr. Naci Görür, Balıkesir'in Dursunbey bölgesinde yaşanan depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Görür paylaşımında "Biraz önce Ayvacık-Dursunbey/Balıkesir’de 5,0’lık deprem oldu. Deprem muhtemelen Balıkesir veya Havran-Balya Fay zonunun doğuya doğru devamı üzerinde. Bunlar sağ yönlü, doğrultu atımlı faylar (Emre vd, 2016). Sevgiyle" ifadelerini kullandı.