Bakan Koca'dan Konya İl Sağlık Müdürü Koç'a yanıt

Bakan Koca'dan Konya İl Sağlık Müdürü Koç'a yanıt
Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç'un açıklaması üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'daki servis yatakları, yoğun bakım üniteleri, ventilatör doluluk oranlarını açıkladı.

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hasta kabulüne başlayan Konya Şehir Hastanesi’nde bugün incelemelerde bulunduktan sonra kentte artan koronavirüs vaka sayılarına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Koç "Hasta sayımız yüksek, bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. Dikkatli olmalıyız" demişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç'un açıklaması üzerine Konya'daki doluluk oranını açıklayarak "Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın" dedi.

Fahrettin Koca, Konya'nın doluluk oranlarını şöyle açıkladı:

Servis yatağı doluluk oranı: Yüzde 48

Yoğun bakım yatağı doluluk oranı: Yüzde 76

Ventilatör doluluk oranı: Yüzde 42

Koca yaptığı açıklamada, " Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın" dedi.

Konya İl Sağlık Müdürü ne demişti?

Pandeminin ildeki son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, "Eğer bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. Dikkatli olmalıyız" demişti.

Konya olarak pandemide yoğun süreç yaşandığını dile getiren Koç, "Pandemide yoğun bir süreç yaşıyoruz Konya olarak. Bu nedenle de Konya Eğitim ve Araştırma Hastanemiz tamamen pandemi hastanesi olarak hizmet devam edecek. Yine orada acil hizmetleri ve yatak yoğunluğu açısından ve elektif dediğimiz Covid-19 dışı hastalarımızın tedavilerinin yapılması açısından Şehir Hastanemiz büyük bir yükü kaldıracaktır. Burada bu hafta itibarıyla inşallah ameliyatlarımız da başlayacak. O nedenle Konya Covid ile yoğun bir dönem yaşıyor ancak diğer acil durumlarda vatandaşlarımız hiçbir mağduriyet yaşamayacaktır. Sadece Covid dışı hastaların tedavi edildiği tek merkez Konya Şehir Hastanesi olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.