Bakan Karaismailoğlu: Uzaya yeni nesil haberleşme uydusunu atan ender ülkelerdeniz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu geçtiğimiz yıl aralık ayında Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle fırlatılan Türksat 5B ve 5A uydusu için "Geçen yıl pandemideki zorluklara rağmen uzaya iki tane yeni nesil haberleşme uydusunu atan ender ülkelerden biri olduk" dedi. Karaismailoğlu "2023'te Uzayda kendi üssüyle temsil edilen ilk 10 ülkeden biri olacağız" diye ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında staj yapan öğrencilere konuştu.

Karaismailoğlu konuşması sırasında Türksat'ın salgının zorlu koşullarına rağmen bir yılda uzaya iki uydu fırlattığını, 2023 yılında da yerli ve milli Türksat 6A'yı göndereceğini söyledi.

Karaismailoğlu'nun ifadeleri şöyle:

Uzayda da çok ciddi çalışmalarımız var, geçen yıl pandemideki zorluklara rağmen uzaya iki tane yeni nesil haberleşme uydusunu atan ender ülkelerden biri olduk. İkisi de hizmet vermeye başladı. Dünyanın yüzde 30'undan fazlasına hizmet veren 5A ve 5B'yi uzaya fırlattık. 5A özellikle TV yayıncılığında hizmet veriyor. 5B de özellikle haberleşme alanında karasal olarak ulaşamadığımız bölgelere hizmet veren, ticari olarak da hizmet veren önemli bir uydumuz.

'Kendi üssüyle temsil edilen ilk 10 ülkeden biriyiz'

Ayrıca bununla birlikte Türksat 6A'nın da tamamen yerli ve milli olarak Ankara'da üretim çalışmaları devam ediyor. 2023 yılında geldiğimizde de Türksat 6A'yı uzaya göndereceğiz. Uzayda kendi üssüyle temsil edilen ilk 10 ülkeden biri olacağız.

Space X roketiyle fırlatılmıştı

Geçtiğimiz yıl aralık ayında uzaya fırlatılan Türksat 5B ve 5A uyduları, ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü’nden Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle gönderilmişti.

Kaynak:AA