Bakan Bozdağ'dan Osman Kavala çıkışı

Bakan Bozdağ'dan Osman Kavala çıkışı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Osman Kavala hakkında AİHM tarafından verilen karara uyulduğunu söyledi ve Kavala'nın başka bir suçtan yargılanması nedeniyle tutuklandığını ifade etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'da düzenlenen 13'üncü Büyükelçiler Konferansı'na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bozdağ, yargıya yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Osman Kavala'ya ilişkin de konuşan Bozdağ, bugüne kadar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına uyduklarını söyledi ve Osman Kavala hakkında da AİHM’in verdiği hak ihlali kararını mahkemenin uyguladığını ve uyduğunu ifade etti.

'Başka bir suçtan yargılanması nedeniyle tutuklu'

Başka bir suçtan yargılanması nedeniyle Osman Kavala'nın tutuklandığını söyleyen Bozdağ, "Şimdi hükümözlüdür. Başka bir ihlal iddiası başvurusuna konu olabilir. Önüne geldiğinde de mahkeme bunu değerlendirip karara bağlayabilir ama uygulanmış bir karara 'uygulanmamış' diyemez" dedi.

'Adil ve tarafsız bir ortaya koymadılar'

Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği kurumlarından beklentilerinin Türkiye’ye karşı adil ve tarafsız olmaları olduğunu söyleyen Bozdağ, "Osman Kavala konusunda Türkiye kararı uyguladığı halde Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'ne müracaat edildiğinde Bakanlar Komitesi yıllar yılı bekleyen bu dosyaların hepsini görmezden geldi. Nerede adaletleri? Hemen toplandılar, karar aldılar. AİHM’e görüş sordular. AİHM de buna maalesef jet hızı ile karar verdi. Bizim istediğimiz eğer bir ihlal varsa elbette Türkiye uyacaktır ama başkalarına yaptığınız muameleyi Türkiye’ye yapmamalarıdır. Maalesef bize karşı adil ve tarafsız bir yaklaşım ortaya koymadıklarını buradan açıkça ifade etmek isterim” diye konuştu.

Kaynak:DHA