Asansör dehşetine 7 yıl hapis

Asansör dehşetine 7 yıl hapis
Esenyurt’ta Özbekistanlı U.K.’ye bindiği asansörde cinsel saldırıda bulunan A.A.’nın yargılandığı davada karar verildi. Mahkeme A.A.’yı cinsel saldırı suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Esenyurt Pınar Mahallesi'ndeki bir sitede yaşayan Özbekistanlı U.K., 12 Aralık 2021 tarihinde gece sabaha karşı saat 04.30 sıralarında yaşadığı daireye çıkmak için asansöre bindi. Tam asansörün kapısı kapanacağı sırada asansöre Filistinli A.A. girdi. A.A., U.K'nın arkasında bir süre bekledi ve asansörde bulunan kamerayı ters yöne çevirmeye çalıştı. Daha sonra da saldırıya geçti. U.K'nın bağırarak direnmeye devam etmesi üzerine 16 yaşındaki saldırgan A.A. kaçtı.

Kısa bir süre sonra yakalanan A.A. hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame hazırlandı. İddianamede A.A.’nın “Cinsel saldırı” suçundan cezalandırılması, yaşının küçük olması nedeniyle cezada indirim yapılması istendi.

İki ayrı indirim yapıldı

Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması görülen davada karar verildi. Mahkeme A.A.’nın işlediği cinsel saldırı suçunun sabit olduğu, suçun işleniş biçimi, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen ağırlığı gibi gerekçelerle sanık çocuk hakkında 14 yıl hapis cezası verdi. Cinsel saldırının teşebbüs aşamasında kaldığını belirten mahkeme heyeti verilen cezada indirim yaparak sanığı 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığı suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğunu belirten mahkeme heyeti verilen cezada bir indirim daha yaptı. Sanık A.A. 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.