Arınç'tan AKP'li vekillere: Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun?

Bülent Arınç, "Normal şartlarda ayda iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz" diyen AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'a Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun sen?” dedi.

AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, ülkede yaşanan gıda krizine "Normal şartlarda 2 kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi 2 kilo alıyorsak 2 tane alırız" şeklinde çözüm önerdi. Eski TBMM Başkanı ve AKP Milletvekili Bülent Arınç, isim vermeden Demirbağ'ı eleştirerek “2 kilo et yiyeceğime yarım kilo yerim diyerek göğüs geriyorlar. Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun sen?” dedi.

Konya'da bir televizyon programına katılan Arınç, AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'ı ve eski AKP Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan'ı eleştirdiği konuşmasında şunları söyledi:

Konya'dan bir milletvekili ‘minicik minicik zamlar, bundan şikayet etmeye gerek yok' demişti. Bunlar insanları yaralıyor ama haberiniz olsun.

Yani 'ben 2 kilo et yiyeceğime yarım kilo et yerim' diye göğsünü gere gere dolaşıyor. Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun sen? 300 lira. Kim verecek bu parayı?

İyi ki kurban bayramı ve kurban kesenler var. Orada dağıtılan şu kadarcık ete bile ihtiyacı olan yüzlerce aile var. Beyefendiler kendi sofralarından eksik etmedikleri şey herkesin sofrasında var zannetmesinler.