'Ankara Kız Lisesi'ni Kapattırmayız'

'Ankara Kız Lisesi'ni Kapattırmayız'
CHP’li Emir, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Cumhuriyet’in simge mekânlarından ve modern mimarlık eserlerinden Ankara Kız...

CHP’li Emir, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Cumhuriyet’in simge mekânlarından ve modern mimarlık eserlerinden Ankara Kız Lisesi’nin kapatılarak Numune Hastanesi’ne devredileceği yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Emir, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Ankara Kız Lisesi’nin, Başkent’in önemli merkezlerinden Sıhhiye’de 3799 metrekare kapalı alan ve 5000 metrekare bahçeye sahip bir okul olduğunu ve 20 derslikte 610 öğrencisinin bulunduğunu kaydetti. Kamuoyunda, Ankara Kız Lisesi’nin kapatılacağı, bahçesiyle birlikte yakınındaki Numune Hastanesi’ne devredileceğinin gündeme geldiğine dikkat çeken CHP’li Emir, bu iddiaların doğruluğuna ilişkin Bakan Avcı’dan açıklama isteyerek, “Bu kadar tarihi ve başarılı bir eğitim kurumumuzu kapatmak ve burada eğitim/öğretim gören öğrencilerimizi başka eğitim kurumlarına göndermek sizce ne kadar doğru bir uygulama olacaktır?” dedi.

Açmayı planladığınız okul var mı?

Günümüzde ğitim ve öğretimin tartışmasız önemde olduğuna ifade ederek eğitim kurumlarının kapatılmasını eleştiren Ankara Milletvekili Murat Emir, yeni eğitim kurumları açmak için yapılan çalışmaları ve bu kapsamda 2016 yılında Ankara merkez ve ilçelerde kaç eğitim kurumunun açılmasının planlandığını sordu.

CHP’li Murat Emir, tarihi değerde olan Ankara Kız Lisesi’ne Ankara’nın bir milletvekili olarak sahip çıkacağını, gerekli girişimlerde bulunacağını belirterek, “Ankara Kız Lisesi’ni kapattırmayız” dedi.