"Alevilerin kanını içeceğiz diye dolaştılar"

"Alevilerin kanını içeceğiz diye dolaştılar"
Gazeteci Rıza Zelyut, cihatçıların İdlib'de yaptıkları gösteride Rus Büyükelçisi'ni vuran polisin fotoğrafını taşıdıklarını, fotoğrafı taşırken "Alevilerin kanını içeceğiz diye dolaştıklarını söyledi.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Gazeteci Rıza Zelyut, Halk TV'de Suriye'deki cihatçı örgütlere ilişkin konuştu. 

Zelyut'un açıklamaları şöyle: 

"İdlib'i iyi hatırlamak lazım. Suriye'de 80 bin civarında IŞİD militanı bulunmaktaydı. Rusya'nın desteği ile Suriye hükümeti IŞİD militanları teker teker yenilgiye uğratarak yok etmeye başladı. Belli bir kısmı yurt dışına kaçırıldı belli ülkelerin denetiminde bir kısmı orada öldürüldü bir kısmı hapishanelere konuldu ama önemli bir kısmı İdlib'e taşında. 

İsrail denetimli ABD tarafından piyasaya sürülen IŞİD dediğimiz bugün başka adlarla karşımıza çıkarılan ideolojileri tamamen aynı olan cihatçı, mezhepçi, katliamı dini yaymanın bir aracı sanan bir zihniyet bu. Suriye'de kalanlar Türkiye'nin desteği ile İdlib'de toplandı. 

İdlib'e getirilen cihatçılar bir gösteri yaptılar. Gösteride bir fotoğraf taşıdılar. O fotoğraf Rus Büyükelçisi'ni 2016'da vuran polisin fotoğrafıydı. O fotoğrafı taşırken sokaklarda "Alevilerin kanını içeceğiz diye dolaştılar." 

Türkiye'de AKP'li arkadaşlarımız iyi düşünsünler niye bunlar ABD ile İsrail ile savaşmıyor da Suriye'deki Müslümanlar ile savaşıyor. "

Pençe-Kaplan Operasyonu

Zelyut, Pençe-Kaplan operasyonuna ilişkin ise şöyle konuştu:

"AKP iktidara geldiğinde Kuzey Irak'ta Barzani dediğimiz devlet yoktu. 2000 yılında Ecevit, ABD'ye Kuzey Irak'ta Kürt devleti kurulmasını savaş sebebi sayarım dedi, 2001'de krizi yedi. Çökertildi ve peşinden AKP iktidara geldi. Erdoğan da ben BOP eş başkanıyım dedim. BOP eş başkanının görevi, Türkiye'nin güneyindeki Suriye'de ve Irak'ta önce parçala ve sonra birleşik bir devlet kurdurmaktır. Bugün PKK ile mücadele diyoruz, Pençe-Kaplan operasyonu yapıyoruz dedikleri operasyonların hepsi göz boyama operasyonlarıdır. Ne zaman seçim gündeme gelirse AKP Suriye'ye ve Kuzey Irak'a operasyonlar düzenliyor. "