Akşener'den emekli maaşı sözü: Asgari ücret seviyesine çıkacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir vatandaşın emekli maaşlarından dert yanması üzerine . Biz yıllardır söylüyoruz, gelirsek ilk yapacağımız iş; 2 bin 500 liraya sabitlenen emekli maaşlarının tümünü asgari ücret seviyesine çıkarmak olacak” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir programı kapsamında Menderes ilçesinde esnaf ziyareti yaptı.

Akşener burada yaptığı konuşmada, Kayseri’de bir çiftçinin “Abla, yem fiyatları uçtu ki, ben mallarıma oruç tutmayı öğrettim” dediğini anlattı, “Bu ne demek biliyor musunuz? Ne et alabilirsiniz ne süt… Ama 5 maaş alan danışmanlar var, 314 bin lira maaş alan müdürler, bakan yardımcıları var” dedi. Kalabalıktan yuhalama seslerinin gelmesi üzerine Akşener, “Yuhalamayın, sandıkta yuhalayacağız. Haram olsun, zıkkım olsun” ifadelerini kullandı.

Türk Telekom’un devrine yönelik konuşan Akşener, “24 milyar TL, Sayın Erdoğan’ın yakın arkadaşı, aile dostu Haririlerin cebine girdi. 24 milyar lirayla neler yapılırdı? Yoksul ev kadınlarına 1 yıl boyunca 500 liradan aylık para verilebilirdi. Öğrencilere bin lira burs verilebilirdi. Çiftçiye, besiciye, hayvancılık yapana verilse bütün borçları biterdi. Bunları yapmak yerine ne yaptılar? Hariri ailesinin yakın dostu ya, cebine tam 24 milyar lira koydular. Kimin parası, sizin paranız. Kimin parası, senin çocuğunun parası” açıklamasını yaptı.

Seçmenin velinimet olduğunu söyleyen Akşener, “Ağalara, birlikte hatırlatacağız. Ben dahil herkesi karşınızda ‘hazır ol’da durduracaksınız. Siz seçmenseniz. Siz olmazsanız hiçbir şey yok. Esnaf bu ülkenin bel kemiği ise, müşteri onun için velinimetse bize, hepimize seçmenin velinimet olduğunu anlatmak ve hatırlatmak için yollardayız” dedi.

Vallahi A Haber bizi takip ederken fıtık oldu. Yandaş basın tur atarken felç geçirdi. 'Tiyatro' dediler, onu dediler, bunu dediler ama sizle beraber el ele tutuşup Allah nasip eder de ne zaman yapılırsa, ister vaktinde ister önce o seçimde sandıkta bu arkadaşları, bu harami düzeni 'attaya' hem de demokrasiyle göndereceğimizi bildikleri için vazgeçtiler, pes ettiler. Onlar, bir illüzyonda yaşayadursunlar, biz gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Onlar vatandaşı, medya eliyle milletimizi propaganda faaliyetleri neticesinde aldatmaya gayret ededursunlar, biz sizin dertlerinizi, onlara dair çözümlerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Bu ülke çok büyük, bu ülkenin potansiyeli var. Bu ülkenin insanları, bu millet ferasetli, irfan sahibi insanlardan oluşuyor. Çalmayınca, çırpmayınca, yolsuzluk yapmayınca, rüşvet almayınca bu ülkenin imkanları herkese yeter.

Emekli maaşı sözü

Akşener konuşmasından sonra mikrofonu kendisini dinleyenlere uzattı. Bir vatandaşın emekli maaşlarından dert yanması üzerine Akşener, “Söyleye söyleye emekli maaşlarını 2 bin 500 liraya çıkardılar. 2 bin 500 lirayla bir emeklinin yaşaması mümkün değil. Biz yıllardır söylüyoruz, gelirsek ilk yapacağımız iş; 2 bin 500 liraya sabitlenen emekli maaşlarının tümünü asgari ücret seviyesine çıkarmak olacak” yanıtını verdi.

'Atatürk bu ülkenin kurucusu olmaya devam edecek'

Meral Akşener, İzmir programını Bornova'da devam ettirdi.

Kalabalığa hitap eden Akşener "Hemşerilerinle beraber olacaksın" denmesi üzerine "Bazılarının hiç hoşuna gitmeyecek" dediğini aktardı.

İYİ Parti lideri, "Atatürk'e uyuz olanların hoşuna gitmeyecek. Cumhuriyet'le dövüşenlerin hoşuna gitmeyecek. Ama biz var oldukça, Atatürk bu ülkenin kurucusu olmaya devam edecek. Biz oldukça Cumhuriyet değerleri korunmaya devam edecek. Onlar Atatürk'ün manevi mirası ile dövüşmeye devam ettikçe, gençler Atatürkçülüğü benimsemeye devam edecek. Atatürk'ün hemşerisi olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.

'Bunlar yapmadığı takdirde biz yapacağız'

İzmir'deki depremzedelerin sorunlarını grup konuşmasında ele alacağını belirten Akşener "Aynı şekilde emeklinin de derdi feci. 2500 lira yaptılar, geçinemezsiniz kardeşim. En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır. Olmadığı takdirde, bunlar yapmadığı takdirde biz yapacağız" dedi.

'Hem okuyup hem garsonluk yapan öğrenciler gördüm'

Erdoğan'ın gençlere yönelik 'imkanınız varsa dünyayı gezin' ifadeleri üzerine konuşan Akşener, "Yurt dışını gezecekmişsiniz. Oğlum senin İstanbul'a gitmeye bilet paran var mı? Hep okulda okuyup hem de garsonluk yapan üniversite öğrencileri gördüm. Dünyadan haberi yok" dedi.

Akşener şöyle devam etti:

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı gerçeklikten bu kadar kopmuşsa, milletinden bu kadar kopmuşsa, vatandaşından bu kadar kopmuşsa, sokaktan bu kadar kopmuşsa paralel bir evrende yaşıyor demektir. İster 1 yıl, ister daha önce… Seçim sandığı gelecek ve biz bu arkadaşları huzur içinde emekli edeceğiz.