Akşener'den Bahçeli yanıtı: AYM çıkışı Erdoğan'ın adaylığı için

Akşener'den Bahçeli yanıtı: AYM çıkışı Erdoğan'ın adaylığı için
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’nin kapatılması yönündeki açıklamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi için bir “salvo” olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin kapatılması için yapılan başvuruya ilişkin iddianameyi geri göndermesini değerlendiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Ben hukukçu değilim. Yargıtay Başsavcılığı’nın iddianamesindeki eksikliklere yönelik Anayasa Mahkemesi raportörünün bu eksikliklerin düzeltilmesi amacıyla geriye gönderdiğine dair bir bilgim var. Buradan baktığınız zaman normal bir prosedür gibi görünüyor. Birincisi bu. Sayın Bahçeli, sürekli olarak ‘Hadi hadi, hadi kapatın’ dediği ve baskı yaptığı için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı çok hızlı hazırlamış ve eksiklikler olmuş. Bunlar yeniden gözden geçirilecektir.

"Üzülmesini istemediği için"

Burada dikkatimi çeken şu, bu geri gönderilmenin üzerine Sayın Bahçeli ikinci kez Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasına dair bir hızlı salvoda bulundu, tehditler savurdu. İki şey var. Birincisi Sayın Bahçeli çok mübarek bir isim olarak tanımladığı ve 2023’te Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettiği Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin ikinci defa seçilip seçilmeyeceği konusunda Türkiye’de hukukçular ikiye bölünmüş durumda. Böylesine bir pozisyonda, çok muhterem ve çok mübarek kabul ettiği Cumhurbaşkanı adayının üzülmesini istemediği için ne olur ne olmaz diye bugünden Anayasa Mahkemesi’ni haşlamaya başladı. Bunu bir kenara koyarsak, bu tür üst perdeden, racon kesen davranış biçimlerinin hukuka, demokrasiye, insan haklarına, 150 yıllık demokrasi tarihimize uymadığını söyleyebilirim.

"Evine dön" çağrısı 

Son hadiselere baktığımız zaman, ben kendisinin bir yakın arkadaşının kız kardeşi olarak kendisini evine dönmeye davet ediyorum. Çok yorgun olduğunu anladım. Dolayısıyla evine dönmeye, biraz tefekküre, evinde dinlenmeye davet ediyorum.”