Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu ve Akşener'e ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in İYİ Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Açıklama yapıldı

Mansur Yavaş ile Meral Akşener’in görüşmesinin ardından ortak açıklama yapıldı.

Akşener şunları söyledi:

Çalışmalarının, sosyal belediyecilik anlayışının Türkiye'de nasıl olması gerektiğini somut olarak gösteren hem pandemide, hem bu ekonomik zorluklar yaşanan şu dönemde yoksulun, zorda olanın yanında olarak belediye kaynaklarını çarçur etmek, birilerinin cebine doldurmak yerine fakir, fukaranın, yoksulun yanında olarak onların nefes almalarını sağlayarak somut adımlar atıp sosyal belediyecilik nasıl olmalıdır herkese göstermiş bir belediye başkanımız. Dolayısıyla bu çalışmalarını bizlerle paylaşacak. Çok teşekkür ediyorum bu nezaketi için.

'Siyasetin içinde bir insan değilim kamu görevlisiyim'

Yavaş ise şunları söyledi:

Bildiğiniz gibi 8 Nisan 2019'da devralmıştık. 8 Nisan 2022'ye geldik. Önümüzde iki yıl daha var ama biz alışkanlık yaptırıp, yaptıklarımızın, yapamadıklarımızın neler olduğunu anlatıp bir de bu üç yılın hesabını vermek istiyoruz. Öncelikli olarak seçilmemizde katkıları olan Millet İttifakı'nın sayın genel başkanlarının hepsini davet edip Ankara'da üç yılda zihniyet olarak neler değişti, neler yapıldı, engellemeler oldu mu, hangi konularda oldu, bundan sonraki iki yılı da nasıl tamamlayacağımız konusunda güzel bir açıklama yapacağız.

Ankara halkının varsa bize mutlaka şunu da yetiştirin diyecektir. Bunların güzel bir tanıtımı yapılacaktır. Bu nedenle sayın genel başkanımızı davet etmeye geldim. Ayda bir, iki ayda bir kendilerini mutlaka ziyaret ediyorum.

Özdağ'ın Yavaş'a adaylık çağrısı

Ben bu tür şeylere hiç yorum yapmıyorum. Benim belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece görevini yapmalı. Ne diğer siyasi partileri, ne genel başkanlarına laf söylemeli, onların iç işlerine karışmalı. İşini gücünü yapmalıdır. Ben seçilmeden önce söz vermiştim. Bize oy vermeyenleri düşman gözüyle görmüyoruz. Seçimi kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız diye. O tavrımı aynen devam ettiriyorum.

Bu tür konuşmalara şahit oluyoruz ama o çizgimi de hiç bozmadım hiçbir zaman da cevap vermeyeceğim. Siyasetin içinde bir insan değilim kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar benim bilgim, rızam dışında ben de görevimin başındayım.

Mansur Yavaş, Akşener’in ardından Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Mansur Yavaş, bugün Millet İttifakı’nın iki büyük partisi CHP ve İYİ Parti’nin genel başkanlarını ziyaret etti. Yavaş, ilk önce Meral Akşener ve ardından da Kemal Kılıçdaroğlu ile partilerinin genel merkezinde görüştü. Yavaş, görüşmelerin ardından sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Genel Başkanlarımız Sn. Meral Akşener ve Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, 3 yıllık görev süremizde yaptıklarımızı ve hayata geçireceğimiz çalışmaları kamuoyuyla paylaşacağımız, mayıs ayında gerçekleşecek faaliyet raporu tanıtımına kendilerini davet ettik.