AKP'li belediye, gözünü yurttaşların bahçesine dikti

AKP'li belediye, gözünü yurttaşların bahçesine dikti
Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde AKP'li belediye, bir yurttaşa ait olan arsadaki ağaçları hiçbir gerekçe göstermeden kesti. AKP'li belediyenin daha önce de ilçe merkezindeki ağaçları kestiği ortaya çıktı.

Haber: Neslişah Bozkurt

Kapaklı'da ikamet eden Ayhan Özükaçmaz adlı yurttaşın arsasının bahçesinden herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin 6 adet meyve ağacı kesildi.

Ağaçları kesilen yurttaş, kesimin ardından Jandarma'ya şikayette bulundu.

Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Özgür Cengiz'in talimatıyla kesildiği iddia edilen 15 yıllık ağaçlar yurttaşların tepkisine neden oldu.

Evinin bahçesine girilerek ağaçları kesilen Ayhan Özükaçmaz, halktv.com.tr'ye konuştu:

"Arsamdaki ağaçlar canice yok edilmiştir"

"İşimden eve dönüyordum, bahçemde ağaçlarımın olmadığını farkettim. Görevliler temizlik yapıyorlardı. Kanunsuz bir şekilde ağaçları canice yok etmişler. Bir vatandaş olarak söylüyorum hangi kanun ve hangi yetkiyle bir vatandaşın bahçesindeki ağaçları koparıyorlar? Böyle bir yetki varsa söylesinler. Bu ağaçlar hiçbir şeye engel olmuyor. Meyve ağaçlarının ne gibi bir zararı olabilir? Ağaçları yok ettiler, ve ağaçları nereye götürdüklerini de söylemiyorlar. Şikayette bulundum ama hiç kimse ilgilenmiyor. Yarın da savcılığa şikayette bulunacağım. Kamera kayıtları da mevcut. Ağaçların kesilme talimatını veren Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Özgür Cengiz'dir. Seçimde yanlarında olmadığımız için kasti bir olay olduğunu düşünüyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım."

Ayhan Özükaçmaz'ın şikayet dilekçesi:

dilekce11.jpg

Yerel gazete, Gazete Havadis'in haberine göre, AKP'li belediye, geçtiğimiz günlerde de gece operasyonuyla belediye meydanında bulunan ağaçları katletmişti.

CHP'li Kapaklı Belediyesi meclis üyesi Ergin Yıldırım, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Kesilen ağaçların yeniden tutmayacağı aşikar"

İçerisinde meyve ağaçların ve çalılıkların bulunduğu 300 m2'lik bir arsanın içerisindeki ağaçlar AKP'li belediye meclis üyesinin talimatıyla arsa temizliği bahanesiyle çöpe atılıyor. Arsanın sahibi vatandaş duruma ilişkin şikayette bulundu. Ancak bununla ilgili belediyeden henüz bir açıklama gelmedi.

İlçe merkezinde kaldırımların kenarında bulunan ağaçların kesilmesi olayı ise şöyle; Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapı çalışmaları kapsamında kaldırım yenileme çalışması yapılacaktı. AKP'li ilçe belediyesi ise kaldırım yenileme çalışmalarını  kaldırımların dar olması ve ağaçların yaşının geçmesi bahanesiyle Pınar Bulvarı'ndaki ağaçları kesti. Kesilen ağaçların ilçenin farklı bir noktasına dikileceği söylendi. Ağaçların tutmayacağı aşikar."


 

Etiketler :