AKP'li Ala'dan kaçacaklar tepkisi: Böyle bir şey olabilir mi?

AKP'li Ala'dan kaçacaklar tepkisi: Böyle bir şey olabilir mi?
AKP'li Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ve ailesinin yurtdışına kaçma planına dair sözlerine yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin TÜRGEV ve Ensar Vakfı aracılığıyla ABD'ye para transferi yaparak yurtdışına kaçış planı hazırladığını söylemişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek "Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı'na 'Kaçacak' diyor. Arkasından iki ülke arasındaki sivil toplum örgütlerinin birbirlerine yaptığı yardımlaşmayı gerekçe gösteriyor. Bir ülkenin cumhurbaşkanına 'Kaçacak' demek, o ülkeye suikast düzenlemektir. Böyle bir şey olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü akşamı Twitter hesabından paylaştığı videoda 'kaçı planı anatomisi' diye ifade ettiği videoda “Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. TÜRGEV ve ENSAR. Bu vakıflar başlıyor, paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Ailede kim gönderiyor, bu paraları? Ailenden kim alıyor bu paraları, karşı tarafta. Çık anlat, çekinme” açıklamasını yapmıştı.