'AKP’den ayrılmak isteyenlere dosya ile tehdit' iddiası

'AKP’den ayrılmak isteyenlere dosya ile tehdit' iddiası
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşesinde yıllarca AKP'de görev yapmış bir ismin "AKP'den ayrılmak isteyenleri dosyalarla durduracaklar" dediğini aktardı.

Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında AKP kadrolarında 9 sene boyunca görev yapan bir isimle konuştuklarını aktardı. Pehlivan, söz konusu ismin Erdoğan’ı çok yakından tanıyan bir siyasetçi olduğunu belirtti.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

Erdoğan’ı çok yakından tanıyan o siyasetçi şöyle bitiriyordu sözlerini:

“Dış politikadaki hamlelerini kendi kitlesine ‘Dünyaya nizamat veren ülkeyiz, düşmanlık olmaz’ diye sunacaklar. İçeride ise güvenlikçi baskı politikalarını artıracaklar. Bana kalırsa bazı muhalif parti yöneticilerine ‘FETÖ’ ve ‘ajanlık’ suçlamalarıyla operasyon yapmayı da düşünebilirler. Kendi kadrolarında olup ayrılmayı isteyenleri ise haklarındaki dosyalarla durdurmaya çalışacaklar. Bu fişleme yoluyla korkutarak içerideki çatlakların büyümesini engellemeyi planlıyorlar. Ve tüm bunlar yaşanırken, yani demokrasi ile hukuk rafa kaldırılırken çağdaş dünya ile de bağların zayıflamasını arzuluyorlar. Böylece AİHM gibi denetim mekanizmalarını devre dışı bırakacaklar.”

Yazının tamamı için tıklayın