Ağbaba: Çalınan sadece sorular değil, gençlerin geleceği

Ağbaba: Çalınan sadece sorular değil, gençlerin geleceği
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, polislik sınavında da KPSS'deki durumun benzerinin ortaya çıktığını hatırlatarak, "Gençlerimizin geleceği ile oynanıyor. Çalınan sadece sorular değil, gençlerin geleceği çalınan. İnsanlar ÖSYM’ye güvenmeyecekse nereye güvenecek?” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bugün anlaşılıyor ki polislik sınavında da aynı şeyler yaşanmış. Polislik sınavı için soru hazırlayan bir derginin, sorulardan 32 sorunun 18’inin aynı 14’ünün benzer olduğu ortaya çıkmış. Devletin resmen çivisi çıkmış durumda. KPSS’de, polislik sınavında ya da diğer ÖSYM’de bu tür iddialar maalesef gündeme geliyor. Gençlerimizin geleceği ile oynanıyor. Çalınan sadece sorular değil, gençlerin geleceği çalınan. İnsanlar ÖSYM’ye güvenmeyecekse nereye güvenecek? Mutlaka bu konuda da ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor” dedi. Üniversiteli Malatyalılar Platformu’nda konuşan Ağbaba, şunları söyledi:


“Artık hiç kimse sınava girerken bu sınavların tarafsız ya da soru çalınmadığını iddia edemez, maalesef yeni ‘FETÖ vari’ kumpaslarla, çalıntılarla, sızmalarla karşı karşıyayız. Bunu da gençlerin, sizlerin adına doğru olmadığını belirtmek istiyoruz. Eskiden ÖSYM bu işi nasıl yapıyorsa güvenilir bir şekilde, aynı şekilde yapılması lazım. Burada aranması gereken şey maalesef liyakat. Devlet liyakate göre değil sadakate göre birilerine yakınlığa göre yönetilirse bu sorular da çalınır. Kimse bu yapılan sınavlara da güvenmez. Mutlaka liyakatin hakim kılınması lazım. Mülakat ve sadakati reddediyoruz. Mutlaka liyakat Türkiye’de esas kılınmalı diyoruz."

'Nebati şaka yapacak koltukta değilsin'


Liyakat olmayınca devletin diğer kurumlarının da yönetilmediğini savunan Ağbaba, "Dün ÖTV’yi kaldıracağını iddia eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bir videosu çıktı ortaya. Şimdi ben şaka yapmıştım diyor. Sen şaka yapacak koltukta değilsin. Sen zaten şaka gibi bir adamsın. Türkiye’nin başına şaka gibi gelmiş bir liyakatsiz Hazine ve Maliye Bakanı'sın. Bu konuda şaka yapılır mı? İnsanlar araç alamıyor ÖTV’nin yüksekliğinden. ÖTV yüzde 80’lere varmış. Eskiden iki devlet memuru bir çalışan bir araç alabilmeyi hayal edebilirken bu hayal artık yok" diye konuştu.