ABD Ön Seçimlerinde Sürpriz Sonuç

ABD Ön Seçimlerinde Sürpriz Sonuç
Donald Trump, seçimlerin kaderini belirlemesi beklenen Iowa seçimlerinde yenilgiye uğradı.ABD’de başkan aday adaylarının belirlenmesi için ön seçimlerin başladığı Iowa eyaletinde, Cumhuriyetçi Parti adayları seçiminde sürpriz...

Donald Trump, seçimlerin kaderini belirlemesi beklenen Iowa seçimlerinde yenilgiye uğradı.

ABD’de başkan aday adaylarının belirlenmesi için ön seçimlerin başladığı Iowa eyaletinde, Cumhuriyetçi Parti adayları seçiminde sürpriz bir sonuç ortaya çıktı.

Şimdiye kadar yapılan anketlerde seçim yarışını önde götüren işadamı Donald Trump, seçimlerin kaderini belirlemesi beklenen Iowa seçimlerinde yenilgiye uğradı. Iowa’da, ABD Başkanlığı aday adaylığı seçimlerini Cumhuriyetçi Parti’den Teksas Senatörü Ted Cruz kazandı. Demokrat Parti’den Hillary Clinton ile Bernie Sanders yüzde 0.2’lik bir fark ortaya çıkarken, sonuçlar Türkiye saati ile 06.05 itibarı ile netlik kazanmadı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde seçimler öncesi adayların belirlendiği en kritik süreç olan on seçimler Iowa eyaletiyle başlıyor.

Cumhuriyetçiler’de yarış, iş adamı Donald Trump ve Teksas Senatörü Ted Cruz arasında geçerken, anketlere göre ulusal çapta olduğu gibi Iowa’da da Trump’ın üstünlüğü bulunuyordu. Her fırsatta göçmen ve İslam karşıtı söylemleriyle dikkat çeken Trump, Iowa’daki seçimlerde yenilgiye uğrarken, seçimi Teksas Senatörü Ted Cruz kazandı

Demokrat Parti'de ise ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile en yakın rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders arasındaki fark ulusal çapta giderek kapanırken, Clinton ilk gelen ve kesin olmayan sonuçlara göre, Iowa ön seçimlerini kazanan isim oldu.

Yaklaşık 3 milyonluk nüfusa sahip İowa’da kazanan adayın başkanlık yarışını da önde götürmesi bekleniyor, 1972’den beri Iowa’da ilk üçe giremeyen hiçbir aday başkan seçilemedi.