9 Yaşındaki Çocuğu İple Boğarak Öldüren Katil Zanlısının Cezası Belli Oldu

9 Yaşındaki Çocuğu İple Boğarak Öldüren Katil Zanlısının Cezası Belli Oldu
Sakarya’nın Hendek ilçesinde çuval içinde cesedi bulunan 7 yaşındaki Ömer Den’i iple boğarak öldüren Ömer A.’nın davası sonuçlandı. Davada mahkeme heyeti sanığı ağırlaştırılmış hapis cezası ile cezalandırdı.Sakarya’nın...

Sakarya’nın Hendek ilçesinde çuval içinde cesedi bulunan 7 yaşındaki Ömer Den’i iple boğarak öldüren Ömer A.’nın davası sonuçlandı. Davada mahkeme heyeti sanığı ağırlaştırılmış hapis cezası ile cezalandırdı.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde Başpınar Mahallesi’nde ikamet eden Den ailesinin 9 yaşındaki çocukları Ömer Den iple boğularak öldürülmesi olayında katil zanlısı Ö.A.’nın (63) yargılanmasına Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Güvenlik nedeniyle sanık Ömer A. duruşmaya cezaevinden video konferans yöntemiyle katıldı.

9 YAŞINDAKİ ÖMER DEN’İ ÇAMAŞIR İPİYLE BOĞARAK ÖLDÜRDÜ

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde sanık Ömer A. hakkında açılan “Çocuğa Karşı Kasten Öldürme” davasıyla açılan soruşturmada sanığın maktulü nasıl öldürdüğü ortaya çıktı. İddianamede “Sanık Ömer A., Hendek İlçesinde bulunan Uludere kenarında bulunan banklarda oturduğu sırada maktül Ömer Den’in yanına giderek para istediği bunun üzerine sanığın çocuğu alıp Hendek ilçesindeki evine götürdüğü burada bilinmeyen bir nedenden dolayı çocuğu evde bulunan çamaşır ipiyle boğazını sıkarak boğarak öldürdü. Daha sonra sanık maktulü evde bulunan siyah poşetin içine koyduğu birkaç gün sonra gece 03.00 sıralarında evde bulunan noel baba sakalını takarak ve yanına ekmek bıçağı alarak cesedi yakındaki dereye atmaya giderken civarda bulunan şahıslar tarafından fark edildiği sırada maktul Ömer Den’i orada bırakıp kaçtığı daha sonra sanık polis ekiplerce yakalandığı” ifadelerine yer verildi.

CEZAİ EHLİYETİ TAM GELDİ

Bir önceki duruşmada mahkeme heyeti sanık Ömer A.’nın akli dengesinin yerinde olup olmadığı, akıl hastası ise ne zamandan beri hasta olduğu ve bu hastalığın davranışlarıyla ilgili bozuklukların saptanması için İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) Gözlem İhtisas Dairesi Başkanlığında gözetim altına alınmasına karar vermişti. ATK’dan gönderilen raporda sanık Ömer A.’nın Cezai Ehliyetinin tam olduğu öğrenildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen son duruşmaya sanık Ömer A. güvenlik nedeniyle video konferans yöntemiyle katıldı. Dava boyunca 7 tane tanık dinleyen mahkeme heyeti, davayı karara bağladı. “Çocuğa Karşı Kasten Öldürme” suçlamasıyla açılan davada mahkeme heyeti sanık Ömer A.’ya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası ile cezalandırdı.