6'lı masa yarın toplanıyor: Gündemde hangi konular var?

6'lı masa yarın toplanıyor: Gündemde hangi konular var?
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi liderlerinin oluşturduğu “6’lı masa”nın dördüncü toplantısı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde 29 Mayıs Pazar günü yapılacak. Toplantıda 6 partinin yaptığı iş birliğinin ilke ve hedeflerini belirleyen metnin somutlaştırılması hedefleniyor.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Mutabakat Metnine imza atan 6 muhalefet liderinin son toplantısında parlamenter sisteme geçiş sürecinin anayasal ve yasal çerçevesi, seçim güvenliği ve işbirliğinin temel ilke ve hedefleri konularında çalışacak komisyonlar kuruldu. Söz konusu komisyonlar geçtiğimiz ay içinde her hafta toplandı. 29 Mayıs’ta yapılacak dördüncü toplantıda liderlerin bu komisyonların çalışmalarından ortaya çıkan raporları değerlendirmesi bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre 6 siyasi parti temsilcisinin katıldığı Seçim Komisyonu toplantılarında seçim süreci boyunca yapılacak çalışmalar 24 başlıkta belirlendi. Seçim sonuçlarını izleyecek alt yapının oluşturulması, hukuki destek, sandık kurulu üyelerinin takibi gibi çalışma alanları belirleyen komisyon kararları liderlerin onayına sunulacak. Toplantıda seçim kadar önem verilen sandık güvenliği çalışmasının 6 partinin ittifak kombinasyonu ne olursa olsun devam etmesinin de kayda alınması bekleniyor.