50 Dakika Sonra Hayata Döndü

50 Dakika Sonra Hayata Döndü
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde göğüs ağrısı ve soğuk ter şikayetiyle ambulansla hastaneye getirilen ve yaklaşık 50 dakika boyunca kalbi durduğu belirtilen 55 yaşındaki hasta, kardiyoloji ekibinin müdahalesi ile yeniden...

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde göğüs ağrısı ve soğuk ter şikayetiyle ambulansla hastaneye getirilen ve yaklaşık 50 dakika boyunca kalbi durduğu belirtilen 55 yaşındaki hasta, kardiyoloji ekibinin müdahalesi ile yeniden hayata döndü.

Çerkezköy’de İnfaz Kurumu görevlisi olarak görev yapan 55 yaşındaki Cemil Tutal, göğüs ağrısı ve soğuk terleme şikayetleriyle Özel İrmet Hastanesi’ne geldi. Acilen ‘kırmızı alan’ odasına alınan Tutal’ın kalbi kısa bir süre sonra durdu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cihan Dündar ve ekibinin yaklaşık 50 dakika süren yeniden canlandırma işleminin ardından hastanın kalbi yeniden atmaya başladı.

“STANDART SÜREDE SONUÇ ALAMADIK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Cihan Dündar, “Hastamız gece 01.30’da göğüs ağrısı ve soğuk ter şikayetleriyle hastanemize geldi. Kendisini vakit kaybetmeden kırmızı alan odasına aldık. Dakikalar içinde hastanın kalbi durdu. Standart süresi 45 dakika olan yeniden canlandırma işlemini hastamıza uyguladık. Bu süre içinde hastada herhangi bir değişiklik olmadı. Biz işlemimize devam ettik ve 50 dakikadan sonra nabız ve tansiyon aldık” ifadelerini kullandı.

“KALBİ İKİNCİ KEZ DURDU”

Hastanın kalbinin çalışmasının ardından anjiyo işlemi yaptıklarını kaydeden Dündar, “Hastanın bir damarı tamamen tıkalıydı. Damar açma işlemi uyguladık. Bu sırada hastanın kalbi yeniden durdu. Kısa bir süre daha yeniden canlandırma işlemi yaptık ve kalp yeniden atmaya başladı. Kalbin ritmi çok yavaş olduğu için pil taktık ve stentle damarı açtık. Daha sonra hastayı solunum cihazına bağlayıp, yoğun bakıma sevk ettik. Hastamızın durumu şimdi daha iyi ve bilinci de açık. Fakat diğer damarlarda da sorunlar var. Bu yüzden by-pass yapmaya karar verdik. Hasta toparlanınca, iznini alıp by-pass yapacağız” açıklamalarında bulundu.

Öte yandan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal da Cemil Tutal'ı ziyaret etti.