3 Çocuklu Anne Yardım Bekliyor

3 Çocuklu Anne Yardım Bekliyor
Kahramanmaraş'ta yaşayan 3 çocuk annesi yardım bekliyor.Değişik tarihlerde farklı illerdeki kadın sığınma evlerinde kaldığını iddia eden 3 çocuk annesi Zübeyde Sadetoğlu, "Sığınma evleri çocuklarımı olumsuz etkilediği...

Kahramanmaraş'ta yaşayan 3 çocuk annesi yardım bekliyor.

Değişik tarihlerde farklı illerdeki kadın sığınma evlerinde kaldığını iddia eden 3 çocuk annesi Zübeyde Sadetoğlu, "Sığınma evleri çocuklarımı olumsuz etkilediği için Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Yahya Kemal Mahallesi'ndeki ağabeyimin yanına sığındım. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2 ayda bir 200 TL maaşa bağlandım ama yapılan yardımlar bana ve çocuklarıma yeterli olmuyor" dedi.

Maddi anlamda hiçbir beklenti içerisinde olmadığını kaydeden Sadetoğlu, "Ben sadece sıcak bir yuva istiyorum. Çok zorluklar çektim. Daha önce barakada oturuyorum. Baraka kaçak olduğu için kaldığım yer yıkıldı ve beni kadın sığınma evine yerleştirdiler. Kahramanmaraş kadın sığınma evinde kaldıktan 6 ay sonra Erzincan'a sevk edildim. Sonrasında 6 ay sonra ise sürem dolduğu için Kahramanmaraş'taki ağabeyimin yanına sığındım. Ama ağabeyimin durumu da iyi olmadığı için zorluk çekiyoruz. Valiliğe, kadın sığınma evine, belediyelere başvuru yaptım. Bana kadın sığınma evini gösterdiler. Benim çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Orada kalmak istemiyorlar. Bu evde 9 kişi kalıyoruz. Eşim cezaevinde, devletimizden ev istiyoruz" şeklinde konuştu.