200 liralık dolandırıcılığa 20 kat tazminat

200 liralık dolandırıcılığa 20 kat tazminat
Kadıköy, Göztepe'de otomobile çarpan öğretim görevlisi M.A., uçağını kaçırmamak için aracın ön camına iletişim bilgilerini yazdı. Tesadüfen bulduğu notu bulup otomobil kendisine aitmiş gibi davranan Selami K., 200 lira para istedi. Dolandırıldığını anlayan M.A.'nın şikayeti sonrası Selami K., 4 bin lira tazminat cezasına çarptırıldı.

Kadıköy, Göztepe'de otomobilini park edeceği sırada başka otomobile çarpan öğretim görevlisi M.A., uçağını kaçırmamak için hasar verdiği aracın ön camına, iletişim bilgileriyle 'Zararınızı karşılamak istiyorum. Beni arayın' yazılı not bıraktı. Hasarlı otomobil kendisine aitmiş gibi notu bırakan M.A.'yı arayan Selami K., 200 TL para istedi. Parayı gönderdikten sonra dolandırıldığını anlayan M.A.'nın şikayeti üzerine, hakkında soruşturma açılan Selami K., uzlaştırma ile 4 bin TL tazminat ödemeyi kabul etti. Soruşturma takipsizlik kararıyla kapandı.

Göztepe'de geçtiğimiz yıl aralık ayında, otomobiliyle hastaneye giden öğretim görevlisi M.A., park edeceği sırada bir başka otomobile çarptı. Uçağını kaçırmamak için acele eden M.A., hasar verdiği aracın ön camına, iletişim bilgileriyle birlikte 'Zararınızı karşılamak istiyorum, beni arayın' yazılı not bıraktı.

'Sizin gibi insanlar kaldı mı bu ülkede'

Tesadüfen notu gören Selami K., iletişim numarasına mesaj göndererek, kendisini hasar gören otomobilin sahibi olarak tanıttı. Selami K. zararının 200 TL olduğunu, giderilmesini istediğini yazdı. M.A. da otomobilinin ruhsat fotoğrafını göndermesini istedi. O sırada uçağa yetişmek için acele eden M.A., gönderilen ruhsat fotoğrafını dikkatli inceleyemedi. Otomobilin sahibi olduğunu düşünerek 200 TL gönderdi. Selami K., parayı aldıktan sonra M.A.'ya "Teşekkür ederim beyefendi, sizin gibi insanlar kaldı mı bu ülkede" şeklinde mesaj gönderdi.

'İhtiyacım vardı, pişmanım'

Daha sonra fotoğrafı inceleyen M.A., ruhsatın farklı bir otomobile ait olduğunu fark etti. Selami K.'dan gönderdiği parayı geri isteyen M.A., telefonunun engellendiğini fark etti. Avukatı Bilal Furkan Şimşek'in hazırladığı dilekçeyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında emniyette ifadesi alınan Selami K., suçlamayı kabul ederek "O dönem paraya ihtiyacım olduğu için böyle bir şey yaptım, pişmanım. M.A. kabul ederse bana gönderdiği 200 TL'yi kendisine gönderebilirim, uzlaşmak istiyorum" dedi.

4 bin lira ödeyince taraflar uzlaştı

Savcılık, dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderdi. Selami K. 4 bin TL tazminat ödeyerek, M.A. ile uzlaştı. Dosyaya takipsizlik kararı verildi. M.A.'nın avukatı Bilal Furkan Şimşek, müvekkilinin gönderdiği para için değil, iyi niyetinin suistimal edilmesi nedeniyle şikayetçi olduğunu belirterek, Selami K.'nın dolandırdığı miktarın 20 katını ödemesi karşılığında uzlaşma sağlandığını belirtti. Avukat Şimşek, müvekkilinin parayı gönderirken açıklama kısmına, aracın plakasını yazmasının ise soruşturma için önemli bir delil olduğunu da ifade etti.

Kaynak:DHA