15 yaşındaki genç :İnsanlar şu anın kötü olduğunu anlamıyorlar

Sosyal medyada gündem olan 15 yaşındaki Orhan Gökkızıl HalkTV'ye konuk oldu. İrfan Değirmenci'nin sorularını yanıtlayan Gökkızıl, "Arkadaşlarım da ben de bu yaşta çalışmaya başlıyorum. Artık yeni düzende böyle olmamalı. Hobilerine vakit ayırmalı insanlar. Bunu anlamıyorlar, yaşça büyük insanlar. Çok saygı duyuyorum fikirlerine ama bizi de anlamalarını rica ediyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir sokak röportajında, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumu anlatan 15 yaşındaki Orhan Gökkızıl'ın sözleri sosyal medyada gündem olmuştu.

"Ay sonunu düşünüyorsam ailem yüzünden, doğru düzgün et yiyemiyorsam, defterimi haftalık harçlığımı yemeden almaya çalışıyorsam bunu sorumlusu bu iktidardır" ifadelerini kullanan Gökkızıl'ın bu sözleri yüzlerce kez paylaşıldı.

Orhan Gökkızıl, İrfan Değirmenci ile Halk Ana Haber bültenine konuk oldu. 10. sınıf öğrencisi olduğunu ve hedefinin prestijli bir üniversitede makine mühendisliği okumak ifade eden Gökkızıl; "Ancak bizim ülkemizde ne kadarümkün bilemiyorum" dedi.

Değirmenci'nin sokak röportajında Gökkızıl'ın yanına gelerek söylediklerine itiraz eden vatandaşları hatırlatması üzerine Gökkızıl sözlerine şöyle devam etti,
"Benden büyük insanlar şunu anlamıyor, şuanın kötü olduğunu anlamıyorlar. Ben 15 yaşında geçim sıkıntısına düşüyorum. Ay sonunu düşünüyorum, ders kitapları alamıyorum mesela. Arkadaşlarım da ben de bu yaşta çalışmaya başlıyorum. Geçmişteki insanlarda çalıştık diyorlar ama artık yeni düzende böyle olmamalı. Hobilerine vakit ayırmalı insanlar. Bunu anlamıyorlar, yaşça büyük insanlar. Çok saygı duyuyorum fikirlerine ama bizi de anlamalarını rica ediyorum"