143 Polis İlk Kez Hakim Karşısında!

143 Polis İlk Kez Hakim Karşısında!
"22 Temmuz Soruşturması" kapsamında ''darbeye teşebbüs'' ile suçlanan 23'ü tutuklu 143 polis bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak.Aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da bulunduğu tüm sanıklar...

"22 Temmuz Soruşturması" kapsamında ''darbeye teşebbüs'' ile suçlanan 23'ü tutuklu 143 polis bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da bulunduğu tüm sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

22 temmuz soruşturmasına ilişkin hazırlanan iddianamede siyaset, iş, medya ve spor dünyasından tanınmış isimlerin de bulunduğu 57 kişi "mağdur", 209 kişi de "müşteki" sıfatıyla yer alıyor.

İddianamenin ilk sayfasında "paralel devlet yapılanması iddianamesi" yazıyor.

Şüphelilerin, kamuoyunda tanınan kişileri terör ve organize suç örgütleriyle ilişkilendirerek, sahte evraklarla yasadışı dinledikleri belirtiliyor. Bu eylemlerin 2008 yılından 2013 yılına kadar sürdürüldüğü ifade ediliyor.

Tüm sanıklar hakkında "cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Sanıklar arasında eski emniyet müdürleri Erol Demirhan ile Ali Fuat Yılmazer de var.