Sabah yazarı: Asgari ücret en az net 3.600 TL seviyesine çıkarılmalı

Sabah yazarı: Asgari ücret en az net 3.600 TL seviyesine çıkarılmalı
Sabah Yazarı Dilek Güngör, bütçedeki marjın kullanılıp asgari ücretin en az net 3.600 TL'ye çıkarılması gerektiğini yazdı.

Sabah yazarı Dilek Güngör, “Asgari ücrete kaynak var…” başlıklı yazısında asgari ücretin artırılması gerektiğini yazdı. Bunun nasıl olacağına dair önerilerini de sıralayan Güngör, “Ücret üzerindeki % 15 Gelir Vergisi kesintisi başta olmak üzere, SGK ve işsizlik sigortası primi, damga gibi vergilerden feragat edilmelidir” dedi.

Güngör’ün ‘Bugün değilse ne zaman!’ diyerek bitirdiği yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Asgari ücretliden vergi alınmasa bir kişinin maliyeti yaklaşık 750 TL yapıyor. 7 milyon asgari ücretli olduğunu varsaydığınızda toplam yük 5.25 milyar TL… Yapılacak zammın üzerine vergiden feragat edilecek tutar da eklense… O zaman asgari ücretle ev geçindirmeye çalışanlar bir nebze nefes alır.

Keza, bütçedeki yaratılan marj en düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine çıkarmak için de kullanılabilir. İntibak Yasası ve 3600 ek gösterge de yılsonu beklenmeden devreye alınabilir.

Böylece, dar gelirlilerin ve emeklilerin pandemi sonrası yakıcılığını artıran enflasyonun altında kalmadan bu süreci atlatması sağlanabilir.

Hani derler ya, bugün değilse ne zaman!"