Prof. Daron Acemoğlu: Türkiye bir şekilde daha beterini yapıyor

Prof. Daron Acemoğlu: Türkiye bir şekilde daha beterini yapıyor
Dünyanın önde gelen ekonomistlerinden Prof. Dr. Daron Acemoğlu, hükümetin ekonomi politikalarıyla ilgili "Türkiye dibi gördü bundan beteri olmaz dediğim her seferinde Türkiye bir şekilde beterini yapmayı ve dibin olmadığını göstermeyi sürdürüyor" dedi.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) öğretim üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'düşük faiz' ısrarı doğrultusunda atılan adımlarla ilgili yorumlarını paylaştı.

Ünlü ekonomistin Türkiye'yi şaşkınlıkla izlediğini dile getiren Altaylı, Acemoğlu'nun şu sözlerini aktardı:

'Türkiye bir şekilde beterini yapmayı sürdürüyor'

"Her seferinde yanılıyoruz. Tamam artık Türkiye dibi gördü bundan beteri olmaz dediğim her seferinde Türkiye bir şekilde beterini yapmayı ve dibin olmadığını göstermeyi sürdürüyor."

'Yeni bir iktidar doğru politikalarla buradan çıkartır ülkeyi'

Acemoğlu, "Türkiye bu noktadan çıkabilir mi?" şeklindeki soru üzerine "Çıkar çıkmasına da, her seferinde çıkma süresi uzuyor. Yeni bir iktidar doğru politikalarla buradan çıkartır ülkeyi. Ama zaman kaybediliyor. Ve Dünyada artık ülkelerin bu kadar zaman kaybetme lüksü yok. Dünya neleri konuşuyor, biz Türkiye ile ilgili neleri konuşuyoruz. Buna üzülüyorum" ifadesini kullandı.

'Faiz indirimine 'şaşırdım' demek isterdim'

Bu sırada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi kararının önüne düştüğünü, Acemoğlu'na da "Ne dersin?" diye sorduğunu belirten Altaylı, aldığı yanıtı şöyle paylaştı:

"Şaşırdım demek isterdim."