Nebati: Kulüplerin mali yapılarını güçlendirmek için adım atacağız

Nureddin Nebati ve Muharrem Kasapoğlu, TFF ve Kulüpler Birliği yöneticileri ile bir araya geldi. Nebati, "Kulüplerimizin mali yapılarının güçlendirilmesi için atılacak adımları değerlendirdik" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Hazine ile Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetimi, Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ve beraberindeki kulüp temsilcileriyle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde bir araya geldi.

Toplantının ardından sosyal medyada yaptığı paylaşımda erimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Nureddin Nebati, “Kulüplerimizin mali yapılarının güçlendirilmesi amacıyla atılacak adımları değerlendirdik. Futbol kulüplerimizin her birinin sağlam temeller üzerinde sağlıklı biçimde büyümesini sağlamak için güçlü bir koordinasyon ve iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Amacımız her branştaki gelişime katkı sağlamak’

Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Finansal anlamdaki yeni durum, ek bütçe konusu, idari anlamdaki hesap verebilirlik noktasındaki yönetim ve sorumluluk anlayışı yeni dönemde kulüplerin önemli gündemleri. Biz de bu anlamda bunların takipçisi olacağız” dedi. Kasapoğlu, şunları söyledi:

“Amacımız sporumuzun her branştaki gelişimine katkı sağlamak. Tüm branşlarda gelişimi hep birlikte görüyoruz. Sporcularımızın potansiyelinin farkındayız. Bunun için özellikle iş birliklerinin gerek kulüplerle gerek federasyonlarla spor ailesini geliştirme ve sinerji ile büyütme kararlılığındayız.”