'Kredilerde rahatlama başladı'

'Kredilerde rahatlama başladı'
3 gün önce reel sektör temsilcileriyle banka genel müdürlerinin buluştuğu toplantının ardından kredilerde rahatlama başladığını belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Beni arayıp ‘Kamu bankalarının Haziran 25’ten sonra kredi kullanımında çıkarttığı zorluk artık normalleşmeye geldi başkanım’ diyorlar” dedi.

Firmaların bankalardan talep ettikleri kredileri alamadığından, alabilenlerin de yüzde 50'lere çıkan faiz oranlarıyla karşılaştıklarından yakınan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kamu bankaları tarafında rahatlama başladığını söyledi.
Kırklareli’nde soğuk hava deposunun açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, “3 gündür gördüğümüz bir şey var, kamu bankalarında bir rahatlama başladığı, bütün Türkiye’de bana dönüşler başladı. ‘Kamu bankalarının Haziran 25’ten sonra kredi kullanımında çıkarttığı zorluk artık normalleşmeye geldi başkanım’ diyorlar” dedi.


'Özel bankalarda faiz limitleri çok yüksek'


Özel bankalarla da ilgili sorunların sürdüğünü anlatan Hisarcıklıoğlu, "Onların faiz limitlerinin yüksekliği ile ilgili büyük bir rahatsızlığımız var. İnşallah ülkemizi hak ettiği yere getireceğiz” diye konuştu.
Hisarcıklıoğlu, bu hafta reel sektörün banka genel müdürleriyle bir araya geldiği toplantıda “Firmalarımız bankalardan talep ettikleri kredileri alamıyorlar, alanlara ise çok yüksek faiz oranları uygulandığı görülüyor” serzenişinde bulunmuştu.