Kavcıoğlu bugün yatırımcılarla buluşacak

Kavcıoğlu bugün yatırımcılarla buluşacak
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün video konferans yöntemiyle yatırımcı ve ekonomistlerle bir araya gelecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün video konferans yöntemiyle yatırımcı ve ekonomistlerle bir araya geliyor. Planlı takvimde yer alan yatırımcı toplantıları saat 14:00 ve 16:00 olarak iki grup şeklinde gerçekleşiyor. Yerli yatırımcılarla yapılacak toplantı saat 14:00’te, yabancı yatırımcılarla yapılacak toplantı ise 16:00 olarak planlandı.

Toplantılarda genel olarak sunum sonrası katılımcıların soruları cevaplanıyor. Fakat bugünkü toplantıda dün bankanın döviz piyasasına yaptığı doğrudan müdahale de önemli konu olacak.

Merkez Bankası dün “döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle” 7 yıl aradan sonra piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale etti. TCMB son olarak doğrudan döviz müdahalesini Ocak 2014’te 3,15 milyar dolarlık satışla yapmıştı. Satışın VİOP dahil 1 milyar dolar olduğu konuşuluyor.

Dolar/TL bugün 13,88 seviyesinden 12,40 seviyelerine kadar çekilse de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz indirimleri ve yeni ekonomik politikalarından geri dönüş olmadığını tekrar ifade etmesinin ardından yükseldi ve kur 13 seviyesinin üzerine çıktı.

Yatırımcı toplantılarında Merkez Bankası’nın yeni adımının yanı sıra enflasyon görünümü, yeni ekonomi politikası da konuşulan başlıklar arasında yer bulacak.

Bu nedenle piyasanın gözü toplantılardan yansıyanlarda olacak.