İngiliz bankadan çalışanlarına 1.500 sterlin enflasyon desteği

İngiliz bankadan çalışanlarına 1.500 sterlin enflasyon desteği
HSBC, artan yaşan maliyetlerine karşı çalışanlarına destek olmak amacıyla bir defaya mahsus olmak üzere 1.500 sterlin yapacak. İngiltere’deki diğer bazı bankalar da yüksek enflasyon nedeniyle ek ödeme veya zam kararı aldı.

Bloomberg'in haberine göre, HSBC düşük maaşlı çalışanlara ağustos ayında 1.500’er sterlin ek ödeme yapacak. İngiltere’deki 4 banka da 40 yılın zirvesinde seyreden enflasyon nedeniyle çalışanlarını destekleme sözü verdi.

Banco Santander’in İngiltere birimi 11 bin çalışanına yüzde 4 zam yapacağını, Barclays İngiltere’deki 35 bin çalışanına 1.200’er sterlin ödeyeceğini açıkladı. NatWest Group 22 bin çalışanına eylül ayından itibaren ortalama 1.000 sterlin zam yapacağını, Lloyds Banking Group da bu yaz 1.000’er sterlin ek ödeme yapacağını duyurdu.

Merkez bankası yine faiz artıracak

Bankaların ek ödeme ve zam kararı, İngiltere Merkez Bankası’nın bu hafta yapması beklenen faiz artışı öncesi geldi. Bankanın 1982’den beri en yüksek seviyedeki enflasyonu düşürmek için faiz artış hızını ivmelendirmesi bekleniyor. İngiltere'de haziran ayı enflasyonu yüzde 9.1'le son 40 yılın en yüksek düzeyine yükseldi. İngiltere Merkez Bankası enflasyonun bu yıl yüzde 11'i aşacağını öngördü