İbrahim Kahveci: Buradan suç duyurusunda bulunuyorum!

Ekonomist İbrahim Kahveci, kamuda yapılan israflardan bahsederek, "Türkiye'nin üretim, yatırım, istihdam politikasının aksine, tersine savurgan, israf işte 150-200 araçlı konvoylar yaparak ülkenin kalkınmasının önüne engel koydukları için biz de suç duyurusu yapalım" dedi.

Ekonomist İbrahim Kahveci, Seda Selek ile Neden Sonuç programında ekonomi vurgulu Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisine ilişkin değerlendirmesinde, "İktisadın kurallarından birisi kaynakların verimli kullanılmasıdır. Ben de buradan suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.

Kahveci şöyle açıkladı:

Kaynaklar ikiye ayrılır. Özel sektörde ve kamuda kullanılan kaynaklar. Özel sektör, yatırım kararları, tasarruf kararları verir mesela. Kamu nedir? Özel sektörden mantık olarak aldığı vergi şudur. Özel sektörün fazladan kaynaklarını kamu alır kamusal hizmetleri yapar. Bunları verimli yapmak zorundadır. Yatırım, üretim, istihdam artışı için verimli yapmak zorundadır.

'Suç duyurusu yapalım'

Çanakkale Köprüsü'nden yılda 3 milyon araç geçiyor sen 16.5 milyon araç garantisi verip köprü yaptırdın. Al sana yatırım, üretim, istihdam aykırı bir yatırım kararı verdin. Ben de suç duyurusu yapıyorum. Gidin, bu hazine garantili müteahhitlere -bazı gerekli yatırımlar haricinde- yapılan yatırımlar kaynakları verimsiz kullanıp, Türkiye'nin üretim, yatırım, istihdam politikasının aksine, tersine savurgan, israf işte 150-200 araçlı konvoylar yaparak ülkenin kalkınmasının önüne engel koydukları için biz de suç duyurusu yapalım. Kamu kaynaklarını kendi sefaları uğruna verimsiz verimsiz kullanmaktan başka şey var mı?