Goldman Sachs beklentilerini yükseltti! Altın fiyatlarında ABD etkisi

Goldman Sachs beklentilerini yükseltti! Altın fiyatlarında ABD etkisi
ABD'de enflasyonun yüzde 7.5 gelmesiyle birlikte altın fiyatlarında aşağı yönlü hareket oluşmaya başladı. Ons altın 1841 dolardan 1823 dolara kadar geriledi. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ihtimali de fiyatları canlı tutuyor.

ABD enflasyonunun yüksek gelmesiyle birlikte Altın fiyatlarında hafif gerileme yaşandı. Fed yetkililerinin faiz artırım çağrılarına yönelik olarak büyük düşüş yaşamayan altın 1824 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Altın fiyatları ABD enflasyonu ile hafif değer kaybı yaşadı. ABD'de enflasyon yüzde 7.3 beklenirken yüzde 7.5 oranında geldi.

Fed'in faiz artırmak için elini daha da güçlendiren enflasyon oranı altın fiyatlarını çok sert etkilemedi.

Goldman Sachs beklentilerini yükseltti

Goldman Sachs, Ocak ayı enflasyon rakamları sonrasında faiz artırım beklentisini 5'ten 7'ye çıkarttı. Böylece Goldman Sachs, hemen hemen her toplantıda Fed'in faiz artırımı yapmasını bekliyor.

Jeopolitik gerilim güçlü tutuyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş çanlarının etkisiyle altın fiyatları enflasyon verisinden büyük oranda etkilenmediği belirtiliyor. Yatırımcıların herhangi bir savaş durumu halinde altın tarafında yatırım yapma beklentileri fiyatların sert düşmesinin önüne geçiyor.