Demirören'in Milli Piyango'da ortağı değişti

Demirören'in Milli Piyango'da ortağı değişti
2019 yılında Demirören Grubu ile Milli Piyango'daki ortağı olan İtalyan oyun operatörü Sisal, İrlandalı Flutter Entertainment tarafından satın alındı.

Betfair, SkyBet, Poker Stars gibi markaların sahibi olan Flutter Entertainment, İtalyan oyun operatörü Sisal'ı 2.2 milyar dolara satın alıyor. İrlandalı şirket, bu satın almayla birlikte Türkiye ve Fas pazarlarına da girmiş olacak.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in yazısına göre İtalyan şirketlerden biri Sisal S.p.A. Türkiye’ye 2019 yılında Demirören Grubu ile ortaklık kararı alarak giren Sisal, Varlık Fonu’nun bünyesindeki Milli Piyango’nun ihalesine katılmıştı.

Demirören ile birlikte İtalyan şirket, Sisal-Şans Ortak Girişim Grubu adıyla Milli Piyango’nun gelir paylaşımı esasına dayanan 10 yıl süreli hizmet alım sözleşmesini kazanmıştı. Sisal - Şans Ortak Girişimi’nin taahhüt ettiği 10 yıllık hasılattan kamuya kalacak olan meblağın net o dönemki değeri en az 28 milyar 119 milyon TL olarak hesaplanmıştı.

'Yüzde 70 düşüş var'

Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz, Milli Piyango çekilişinin özelleşmesiyle bilet satışlarında düşüş yaşandığını belirtmiş, “Bu güvensizliğin verdiği; vatandaşta olumsuz yönde bu şans oyunlarına dönük; özellikle piyangoya dönük algının etkisiyle satışlar alabildiğine düşük. Geçen sene yüzde 100 ise bu sene yüzde 70 civarında satış var. Özelleştikten sonra bu Demirören ve İtalyan ortaklığıyla kurulan şirket… Burada bir güvensizlik var. Zaten yani birçok kuruma güvensizlik olduğu kadar bu şirkete olan güvensizlikten dolayı satışlar bir hayli düşük" demişti.